Šport > Nogomet
3 ogledov

Birsa in Matavž del spektakla

null Žurnal24 main
V Biljah pri Novi Gorici bo nogometni spektakel, na katerem bodo tudi s pomočjo reprezentantov Valterja Birse in Tima Matavža zbirali sredstva za mlade.

Slovenska nogometna reprezentanta Valter Birsa in Tim Matavž sta s pomočjo Marka Potrča, predsednika nogometnega društva Bilje Petra Fabjana ter pobudnika akcije Matjaža Nemca predstavila program dobrodelnega nogometnega spektakla v Biljah pri Novi Gorici.

Dobrodelni bodo tudi nogometaši nemškega velikana Bayerna iz Münchna, ki se bodo po koncu sezone odpravil na Japonsko in tam odigrali dobrodelno nogometno tekmo. Celoten izkupiček bo namenil prizadetim prebivalcem severovzhodnega dela Japonske, ki jih je nedavno prizadel potres in cunami.

Dobrodelni spektakel, ki ga prireja Športno društvo Bilje skupaj z Nogometno zvezo Slovenije, Kobilarno Lipica in tremi dobrodelnimi društvi – Zveza prijateljev mladine Nova Gorica, Fundacija Vrabček upanja in Zavod UL –, bo 1. julija ob 19. uri v Biljah pri Novi Gorici. Povabilo je sprejel tudi predsednik vlade Borut Pahor.

Nogometna šola v Biljah, ki je namenjena otrokom od 6. do 18. leta starosti, nosi ime omenjenih slovenskih reprezentantov. Nogometna šola Valterja Birse in Tima Matavža bo postala ambasadorka fundacije Vrabček upanja, prostovoljne, neprofitne in nevladne organizacije, ki zbrana sredstva namenja izključno za nakup opreme in pripomočkov za oddelek invalidne mladine v Stari Gori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.