Šport > Nogomet
29 ogledov

Birsa in Matavž spet dobrodelna

Sport 22.03.2013 Valter Birsa, nogomet kvalifikacije za SP 2014, skupina E, Slov Saša Despot
Valter Birsa in Tim Matavž se bosta udeležila dobrodelne akcije, na kateri bodo zbirali sredstva za nakup opreme in medicinskih pripomočkov v Stari Gori in Šempetru pri Gorici.

Slovenska nogometaša Valter Birsa in Tim Matavž bosta letos od petka do nedelje že šestič na tridnevnem nogometnem festivalu dobrodelnosti, druženja in prijateljstva v Biljah zbrala številne znane obraze, ki bodo skupaj z udeleženci zbirali sredstva za fundacijo Vrabček upanja. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik države Borut Pahor.

Sredstva bodo namenjena nakupu opreme in medicinskih pripomočkov za bolnišnični oddelek v Stari Gori ter porodnišnico v Šempetru pri Gorici.

"Nogometu smo v Biljah dali dobrodelno preobleko, ki skupaj s tridnevno zabavo in druženjem naš lep kraj postavi na slovenski ter vse širši evropski zemljevid dobrodelnosti, druženja in prijateljstva. To nam je med drugim uspelo tudi s pomočjo naših predanih ambasadorjev nogometa Tima Matavža in Valterja Birse ter z mladostno zagnanostjo Kluba goriških študentov," so med drugim zapisali prireditelji v sporočilu za javnost.

Med znanimi obrazi velja tokrat izpostaviti obisk monaškega kneza Alberta II. Sicer pa bodo udeleženci med drugimi lahko videli tudi biatlonca Jakova Faka, hokejista Anžeta Kopitarja, atleta Primoža Kozmusa, nekdanjega vrhunskega hrvaškega nogometaša Zvonimirja Bobana, jadralca Vasilija Žbogarja, košarkarja Matjaža Smodiša, rokometaša Vida Kavtičnika, smučarja Jureta Koširja in Roka Perka ter mnoge druge.

Osrednja prireditev bo v nedeljo ob 17. uri.

matavž Nogometna reprezentanca v Stožicah | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.