Šport > Nogomet
2 ogledov

Birsa: Januarja iz Sochauxa

Birsa_SAD1_ins Žurnal24 main
Slovenski nogometni reprezentant Valter Birsa je v Sochauxu na stranskem tiru. Trener, ki ga je tja potisnil, je podaljšal pogodbo. Zdaj želi naš reprezentant čim prej v nov klub.
 
 

O tem, da bi mi nudili novo pogodbo, ne vem nič. Tudi, če bi mi jo nudili, me ne bi zanimala. Pod tem trenerjem ne pričakujem, da bom dobil več časa na igrišču.

Valter Birsa

 
Valterju Birsi v letošnji sezoni v francoskem prvoligašu Sochauxu ne cvetijo rožice. V 16. kolih je naš reprezentant v prvi postavi zaigral le trikrat, devetkrat je še vstopil s strani in ob tem zabil dva gola. Zagotovo ne gre za minutažo, ki bi bivšega nogometaša Gorice zadovoljila. Prav zato Birso naši mediji v zadnjih mesecih vneto selijo v druge klube.

V teh dneh je povrh vsega pogodbo s klubom podaljšal tudi trener Francis Gillot , ki našega reprezentanta vztrajno pušča na klopi. Strateg, pod katerim Sochauxu v letošnji sezoni ne cvetijo rožice, je klubu zvestobo obljubil do leta 2012. Povrh vsega v klub prihaja še češki napadalec Vaclav Sverkoš , ki bo še dodatno zaostril konkurenco v napadu.

Valter želi čim prej v nov klub. © Saša Despot

 
Do poletja mora podaljšati, sicer ...
Kljub temu pa prihodnost Valterja Birse za zdaj ni pod vprašajem. Na uho nam je prišla informacija, da mu Sochaux ponuja novo pogodbo in želi, da bi zvestobo klubu obljubil za nadaljnja tri leta. Zakaj gre? Naš reprezentant ima s francoskim provligašem trenutno sklenjeno pogodbo do poletja leta 2010. To pomeni, da je skrajni rok za podaljšanje naslednje poletje, sicer se lahko Valter že januarja 2010 brez privolitve svojih delodajalcev pogovarja z drugimi klubi in celo že podpiše pogodbo z novim klubom.

Birsa bo odločitev glede svoje prihodnosti sprejel okoli novega leta, ko se bo za nekaj dni tudi vrnil v Slovenijo . Če ne bo podpisal nove pogodbe, ga bodo verjetno Francozi želeli prodati že naslednji mesec. V nasprotnem primeru bi se Birsova že zdaj slaba minutaža lahko skrčila na minimum. Tudi glavni akter zgodbe nam je v pogovoru potrdil, da pod Gillotom v Sochauxu več ne vidi svoje prihodnosti. "O tem, da bi mi nudili novo pogodbo, ne vem nič. Tudi, če bi mi jo nudili, me ne bi zanimala. Pod tem trenerjem ne pričakujem, da bom dobil več časa na igrišču. Tudi, ko sem pokazal dovolj in bi lahko igral več, se to ni zgodilo. Glede na to, da je trener zdaj podpisal novo pogodbo dvomov zame ni več. Januarja bo treba zamenjati okolje," pravi Birsa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.