Šport > Nogomet
44 ogledov

Birsa: "Le še naprej"

Žurnal24 main
V slovenskem dvoboju Serie A Samir Handanović ukanil Iličića in Bačinovića. Dva zadetka Andraža Kirma za Wisło. Valter Birsa se spogleduje z odhodom iz Auxerra – na bolje.

Francija
Pri zmagi svojega Auxerra s 3:2 proti Paris St. Germainu v francoski prestolnici je Valter Birsa sodeloval do 79. minute, a se ni vpisal med strelce. V prihodnje, kot kaže, ne bo več igral v Franciji, kjer nastopa od leta 2006. "To leto je zame res zelo, zelo uspešno. Na tem je treba le še graditi, ne smem iti nazaj," pravi slovenski reprezentant in ne želi konkretno govoriti o ponudbah klubov, ki bi ga radi zvabili v svoje vrste.

Robert Koren je s svojim Hull Cityjem v drugi angleški ligi z 1:2 izgubil proti Portsmouthu. Slovenski kapetan je bil na igrišču do 65. minute. Koren je podal za zadetek Nicka Barmbyja tri minute prej.

S koncem sezone se mu izteče pogodba s francoskim Auxerrom, a je ne namerava podaljšati. Zato bo bržkone že januarja zapustil Francijo. Angleški mediji Birso že nekaj časa povezujejo s prestopom k Liverpoolu, po novem pa naj bi zanimanje zanj kazala tudi Wigan in Blackpool. Oba kluba sta znana po svojem napadalnem nogometu, vprašanje pa je, ali bi v tem trenutku zadovoljila apetite našega levonogega vezista. Pri Blackpoolu je bil denimo ob začetku te sezone na preizkušnji tudi Branko Ilić, a ga okolje ni pretirano prepričalo in navdušilo. Tudi Wigan, ki ga vodi španski trener Roberto Martinez, lahko v najboljšem primeru računa na boj za sredino lestvice. Glede na to, da Birsa v tej sezoni z Auxerrom nastopa v Ligi prvakov, ima bržkone višje cilje.

Odprta je tudi možnost, da bi se Birsa pridružil koloniji slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v italijanski Serie A. Zanj se že nekaj časa zanima sloviti Napoli, kjer bi si lahko v prihodnje (če gre verjeti zapisom v medijih naših zahodnih sosedov) slačilnico delil s Timom Matavžem. Oba slovenska reprezentanta naj bi bila namreč na seznamu želja trenerja Walterja Mazzarrija.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Italija
V težko pričakovanem slovenskem derbiju osmega kola Serie A je domači Udinese s Samirjem Handanovićem z 2:1 premagal Palermo Josipa Iličića in Armina Bačinovića. Ta konec tedna si bo po lepem zapomnil tudi Boštjan Cesar, ki je prispeval vodilni zadetek ob domači zmagi Chieva nad Ceseno z 2:1. To je bil prvi gol ljubljanskega branilca v italijanskem prvenstvu. Njegov klubski in reprezentančni soigralec Bojan Jokić si je tudi tokrat tekmo ogledal s klopi.

Nemčija
Morda se Milivoju Novakoviću le obetajo lepši časi v Kölnu. Zvonimir Soldo je tam le še nekdanji trener. Začasno ga bo nadomestil Frank Schäfer. Menjava se je zgodila po sobotnem porazu proti Hannovru. Milivoje Novaković je v igro vstopil v 46. minuti, Mišo Brečko je igral do 67. minute. V drugi nemški ligi je Zlatko Dedič za drugoligaški Bochum proti Alemannii (1:1) v igro prišel v 84. minuti.

Poljska
Andraž Kirm je za Wisło tekmo proti Lechii iz Gdanska po dolgem času začel v prvi enajsterici. Trenerju se je oddolžil tako, da se bolje ne bi mogel. Zadel je kar dvakrat, v 69. in 85. minuti, Wisła pa je slavila s 5:2. Na Poljskem se bo Kirmu pridružil še en slovenski reprezentant, in sicer Andrej Komac, ki bo nastopal za Ruch iz Chorzowa. Komac je za svoj novi klub že odigral prve minute, v 67. minuti tekme je vstopil proti Lublinu (0:0).

Portugalska
Nacional je na gostovanju izgubil za Academico. Dejan Školnik je bil zamenjan v 78. minuti, Nejc Pečnik je s klopi vstopil v 62., Rene Mihelič pa je vso tekmo preždel med rezervami.

Belgija
Gent je izgubil (1:2) z Liegeem. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Zlatan Ljubijankić je vstopil v 64. minuti, Matija Škarabot pa si je vse srečanje ogledal s klopi. Cercle Brugge je slavil nad Eupnom z 2:1, Dejan Kelhar je obsedel na klopi.

Nizozemska
Na Nizozemskem je Vitesse Daliborja Stevanovića izgubil z 1:4 z Utrechtom. Dado je podal za edini gol svoje ekipe v 61. minuti, pet minut kasneje je prejel rumeno opozorilo, v 77. minuti pa je romal na klop.

Avstrija
Wierner Neustadt je remiziral 1:1 proti Rapidu, Sašo Fornezzi je branil vso tekmo. Kapfenberg je doživel mini katastrofo proti Sturmu, izgubil je 0:4. Matej Mavrič je bil na igrišču vseh 90 minut. Izgubil je tudi Wacker, z 0:1 proti Salzburgu, Miran Burgič je odigral vse srečanje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.