Šport > Nogomet
16 ogledov

Birsa na noge Realu in AC Milanu!

Štirje Interjevi mušketirji - (z leve) Wesley Sneijder, Julio Cesar, Diego Milit Žurnal24 main
Auxerre slovenskega reprezentanta Valterja Birse bo v Ligi prvakov igral v skupini G. Nasprotniki bi bili težko bolj atraktivni - AC Milan, Real Madrid in Ajax! Arsenal gostuje v Beogradu.

Če so si nogometaši Auxerra po zmagi nad Zenitom želeli atraktivnega nasprotnika v skupinskem delu Lige prvakov so dobili kar tri! Slovenski reprezentant Valter Birsa bo s francoskim klubom tako odpotoval na noge AC Milanu, Realu Madridu in Ajaxu! Skupina G je tako z lahkoto najbolj atraktivna, saj so našteti klubi, ki bodo na poti do Wembleyja nasprotniki Auxerra, skupaj kar 20-krat osvojili naslov najboljšega kluba v Evropi! Trener kraljevega kluba José Mourinho se vrača na San Siro, kjer je še pred nekaj meseci proslavljal naslov prvaka z Interjem.

Branilca naslova sicer čaka težka naloga v skupini A, kjer bo Inter igral skupaj z Werderjem Bremnom, Tottenhamom in Twentejem. Povratnikom med najboljše Spursom se je tako uresničila želja, da bi igrali z Nerazzurri. Lanskoletni finalisti Bayern München bodo igrali v skupini E, kjer jih čakajo Roma, Basel in Cluj. Za razliko od prejšnjih sezon je precej "lahek" žreb dobila Barcelona, saj se bodo na Camp Nouu zvrstili Panathinaikos, Köbenhavn in, tako kot lani, Rubin Kazan. Rusi so jih med drugim šokantno premagali sredi Barcelone. Po nekajletni odsotnosti iz LP bo Partizan v Beogradu gostil Arsenal, Šahtar in Brago.

Alex Ferguson | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Ferguson spet v rodnem mestu
V skupinah se bo združilo še kar nekaj zanimivih usod. Tako se bo Chelsea po dveh letih vrnil na prizorišče, kjer je leta 2008 tako nesrečno izgubil finale proti Manchestru Unitedu. Spartak Moskva jih torej čaka v skupini, ki vsebuje še Olympique Marseille in Žilino, kar pomeni, da bo proti nekdanjemu klubu v francoskem pristanišču igral tudi Didier Drogba. Trener rdečih vragov Alex Ferguson je nekoč igral za škotske prvake Rangers in je še vedno močno povezan s škotsko prestolnico, zdaj pa se v Glasgow vrača kot legendarni strateg Uniteda, ki bo na Old Traffordu gostil še Valencio in Bursaspor.

Med žrebom je Evropska nogometna zveza (UEFA) izbrala tudi najboljše nogometaše pretekle sezone LP. Vse lovorike so pobrali igralci Interja - najboljši vratar je postal Julio Cesar, branilec Maicon, vezist Wesley Sneijder in napadalec Diego Milito. Sledni je postal tudi najboljši igralec lanskoletne sezone, ki jo je zaključil z dvema goloma v madridskem finalu.

SKUPINA A: Inter Milan, Werder Bremen, Tottenham Hotspur, Twente Enschede

SKUPINA B: Olympique Lyon, Benfica, Schalke 04, Hapoel Tel-Aviv

SKUPINA C: Manchester United, Valencia, Rangers, Bursaspor

SKUPINA D: Barcelona, Panathinaikos, FC Copenhagen, Rubin Kazan

SKUPINA E: Bayern München, AS Roma, Basel CFR Cluj

SKUPINA F: Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskva, Žilina

SKUPINA G: AC Milan, Real Madrid, Ajax Amsterdam, Auxerre

SKUPINA H: Arsenal, Šahtar Doneck, Braga, Partizan Beograd

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.