Šport > Nogomet
14 ogledov

Birsa po kosilu z Gallianijem postal "Rossonero"

valter birsa EPA
Slovenski reprezentant Valter Birsa je po poročanju italijanskih medijev v ponedeljek popoldne prispel v pisarne AC Milana, kjer je podpisal pogodbo s sedemkratnimi evropskimi prvaki.

"Valter Birsa je na sedežu Milana. Vezista so sprejeli odgovorni pri Rossonerih, s katerimi bo podpisal novo pogodbo z Milanom: prihaja iz Genoe in je del menjave, ki (Bakayeja) Traoréja pošilja k Rossoblu," poroča najbolj brani italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Valter Birsa se je po poročanju italijanskih medijev v restavraciji Da Giannino udeležil skupnega kosila z direktorjem Adrianom Gallianijem, s katerim sta nato odšla v klubske prostore AC Milana in podpisala vso potrebno dokumentacijo.

Debi proti rojaku Matavžu?

Primorec naj bi "brilijantno" prestal zdravniške preglede in bo zato takoj na voljo trenerju Massimilianu Allegriju, ki se z ekipo pripravlja na povratno tekmo zadnjega predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti PSV Eindhovnu. Birsa bi tako lahko debitiral prav proti moštvu someščana Tima Matavža, ki na gostovanje v Milano prihaja z ugodnih 1:1.

Novica o prestopu Birse k Milanu je udarila pred dnevi, tako kot kasnejša namigovanja, da bodo rdeče-črni nekdanjega člana Bilj, Primorja, Gorice, Sochauxa, Auxerra, Genoe in Torina takoj po prestopu posodili v Brescio, ki nastopa v Serie B.

Birsin agent Alberto Maria Fontana je prek Twitterja sicer takoj zatrdil, da slovenski reprezentant ne bo odšel v drugo ligo. Genoa in Milan, ki sta si v zadnjih sezonah izmenjala že številne nogometaše, naj bi si tokrat "posodila" Birso in malijskega reprezentanta Bakayeja Traoréja.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 20:05 26.avgust 2013.

    upam, da ste zdaj dobro preverili, ne pa sam prepisal iz italijanskih medijev..drugače pa čestitke Birsi