Šport > Nogomet
13 ogledov

Birsa podajal za Ligo prvakov

Žurnal24 main
Slovenski nogometni legionarji minuli konec tedna niso zabijali, a to še ne pomeni, da niso imeli pomembne vloge v svojih moštvih. Še posebej sta se dokazala Valter Birsa in Bojan Jokić.

Italija
Udinese je v 35. kolu s 4:1 premagal Sieno in se utrdil na varnem 14. mestu Serie A. Samir Handanović je branil zelo uspešno. Inter, za katerega Rene Krhin ni igral, se je z zmago 3:1 nad Atalanto vrnil na prvo mesto prvenstvene lestvice. Vse bolj pa se v vrstah Chieva uveljavlja Bojan Jokić. Minuli konec tedna je odigral celotno srečanje in podal za prvi zadetek. V Firencah so zmagali z 2:0.

Nemčija
Tako Köln kot Bochum sta minuli konec tedna v nemški Bundesligi izgubila. Od Kölna je bil z 1:0 boljši Werder. Mišo Brečko je obrambi poveljeval vseh 90 minut, Milivoje Novaković pa je v napadu igral 77 minut. Zlatko Dedić poraza 0:2 proti Stuttgartu v zadnjih 20 minuth ni mogel rešiti.

Francija
Toliko uspešnejši je bil s svojim Auxerrom Valter Birsa. V Toulousu so zmagali s 3:0 in se utrdili na drugem mestu Ligue 1. Birsa je igral celotno srečanje in v uvodu v drugi polčas priigral prosti strel, iz katerega je sledil prvi gol na tekmi. Ob koncu je še podal za 3:0. V petek Birso in soigralce čaka dvoboj z vodilnim Marseillem. Imajo pet točk zaostanka in so tako še v igri za naslov prvaka, predvsem pa imajo odprto pot do Lige prvakov. Boštjan Cesar z Grenoblom igra v torek zvečer.

Lavrič zadel v pokalu
Sredi tedna je v polfinalu avstrijskega pokala zadel Klemen Lavrič in bo s Sturmom v finalu igral z Magno Saše Fornezzija. Po poškodbi in devetih mesecih se je na zelenice vrnil Goran Šukalo. Odigral je pet minut na pokalni tekmi svojega Augsburga s Frankfurtom.

Anglija
Robert Koren z drugouvrščenim West Bromom v drugoligaški angleški konkurenci igra v ponedeljek zvečer. Njihov nasprotnik je šele 21. na lestvici Crystal Palace.

Avstrijska liga
Ob poškodbi Mileta Ačimovića igrata le Klemen Lavrič in Sašo Fornezzi. Sledji je uspešno branil vseh 90 minut za Magno in se veselil zmage 2:0 nad Riedom. Prav tako je celotno srečanje odigral Lavrič, a bil poražen v Linzu (0:1). Austria je brez svojega najboljšega strelca Ačimovića s 5:1 premagala Mattersburg.

Druge lige
V Belgiji sta Marko Šuler in Zlatan Ljubijankić z Gentom izgubila pri Anderlechtu (2:4). Šuler je igral celotno tekmo, Ljubijankić le v prvem polčasu. Na poljskih zelenicah je Andraž Kirm igrah osem minut. Z Wislo je remiziral proti Poznanu. Branko Ilič je v ruski ligi ob zmagi moskovske Lokomotive 2:1 nad Tomskom ostal na klopi za rezerve. Vodilni Spartak iz Nalčika z Dejanom Rusičem je igral neodločeno 0:0 s Spartakom iz Moskve. Na Švedskem je Miran Burgič porumenel in bil zamenjan v 77. minuti. Z AIK-om so igrali 1:1 z Häcknom. Po koncu sezone grškega prvenstva se je Mirnes Šišič že vrnil v Slovenijo in je prost igralec. Na Nizozemskem minuli vikend ni bilo srečanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.