Šport > Nogomet
7 ogledov

Birsa: "Rad bi igral na višji ravni"

Valter Birsa je v letošnjem francoskem prvenstvu zabil pet zadetkov. (Foto: Reut Žurnal24 main
Valter Birsa, ki je z Auxerrom izpadel iz Lige prvakov, bi rad tudi v prihodnje igral v tem elitnem tekmovanju. "Rad bi igral za velik klub in čim pogosteje igral v Ligi prvakov."

Vsak igralec bi rad naredil čim več in tudi jaz bi rad igral za velik klub in čim pogosteje igral v Ligi prvakov.
Valter Birsa
Kako bi strnili občutke po tem, ko ste v tej sezoni prvičzaigrali v Ligi prvakov?
Vse je urejeno na najvišji možni ravni. Igraš proti največjim zvezdnikom. Liga prvakov je najprestižnejše tekmovanje, to se pozna na odmevnosti in na gledanosti tekmovanja.

V skupini ste se merili z dvema elitnima evropskim kluboma, Realom in Milanom. Kako ste doživeli te tekme?
Proti velikim zvezdnikom sem igral že v reprezentanci. Vendar ko igraš proti tako velikim ekipam, ki so polne igralcev, ki konkurirajo za največje nagrade, šele vidiš, za kaj se gre v nogometu. Sam menim, da je bolje, da smo dobili težko skupino. V nasprotnem primeru bi vseeno igrali proti zelo težkim nasprotnikom, a ne prav proti največjim. Morda smo se pomerili tudi z naslednjimi zmagovalci Lige 
prvakov.

Se ti največji zvezdniki vedejo prepotentno? Kako ste jih doživeli?
Na eni tekmi težko oceniš. So pa neverjetno samozavestni, dobro vedo, kaj morajo narediti na igrišču. Vse je podrejeno temu, da so najboljši in da naredijo razliko na igrišču.

Ali ustvarjajo tudi dodaten pritisk na sodnike?
Morda, vendar se strinjam s trditvami, da je treba velike igralce ščititi. Lahko pa res naletiš na kakšnega sodnika, ki ni dorasel nalogi, in potem je lahko vse videti tudi precej smešno.

Hipotetično vprašanje: kako bi se v Ligi prvakov odrezala slovenska reprezentanca?
To je težko ocenjevati. Ekipe v Ligi prvakov so celo kakovostnejše od največjih reprezentanc.

Pravzaprav nimam konkretne ponudbe Auxerra, zato niti nimam možnosti za kaj takega.
Valter Birsa
Ste na zadnjem srečanju proti Realu odigrali zadnjo evropsko tekmo v majici Auxerra?
Ne vem. Nič še ni odločenega. Vsak igralec bi rad naredil čim več in tudi jaz bi rad igral za velik klub in čim pogosteje igral v Ligi prvakov.

Ostajate pa pri odločitvi, da pogodbe s sedanjim klubom ne boste podaljšali?
Pravzaprav nimam konkretne ponudbe Auxerra, zato niti nimam možnosti za kaj takega. Bomo videli. Rad pa bi igral še na nekoliko višji ravni. Želim naprej.

Pred kratkim ste prvičpostali oče. Kako se znajdete v tej vlogi? Dobro spite?
Zdaj spim. Punca je namreč v Sloveniji, kjer je rodila, zato nimam možnosti, da bi bil vsak dan s sinom. Zdaj sem bil recimo dva dni doma, po tekmi sem takoj poletel v Slovenijo. Po božiču se bomo skupaj vrnili v Francijo in normalno zaživeli. Žal se je zdaj tako zgodilo, da smo bili nekaj časa narazen. Ni lahko. Na žalost je položaj nekoliko ekstremen. Zaradi Lige prvakov sem igral vsake tri dni in si ne bi mogel privoščiti, da bi bila punca cele tedne sama doma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.