Šport > Nogomet
14 ogledov

Birsa spet upa: novi trener menja sistem

šal Marino Genoa Genova predstavitev novi trener
1/3
EPA
Pri italijanskem prvoligašu Genoi so v četrtek na novinarski konferenci tudi uradno predstavili novega trenerja Pasqualeja Marina. Marino, ki je kasneje pred 500 navijači vodil svoj prvi trening, naj bi spremenil sistem igre v 4-3-3, kjer bi se verjetno bolje kot do zdaj znašel tudi slovenski reprezentant Valter Birsa.

Primorec še naprej vadi ločeno od soigralcev, saj še okreva po poškodbi. Njegov novi trener Pasquale Marino je na četrtkovi novinarski konferenci Genoe namignil, da bi lahko spremenil način igre, še naprej pa je v kombinacijah za prihod v pristanišče tudi napadalec Fiorentine Alberto Gilardino. Marino je z Genoo podpisal pogodbo do 30. junija 2013.

"Nič ne bi želel napovedovati. Delali bomo iz tedna v teden, z namenom izboljšati reči," je o svojih načrtih na klopi najstarejšega italijanskega kluba povedal sicilijski trener. "Mislili bomo od tekme do tekme. Prvi cilj bo spet pridobiti igralce, ki niso imeli sreče, in izboljšati pripravljenost pri tistih, ki so bili dolgo odsotni, kot Zè Eduardo." Valterju Birsi so po prihodu iz Auxerrja obljubljali igro na njegovem priljubljenem položaju na desnem boku, a je Primorec po prihodu trenerja Alberta Malesanija že vse od začetka sezone na stranskem tiru.

"Verjamem, da Genoa ima igralce, ki bi v tem sistemu igre (4-3-3, op. a.) izjemno dobro delovali. Pomembno je imeti neko identiteto. Veliko je odvisno tudi od ravnovesja, ki izhaja iz podpore tem taktičnim spremembam. Vedno želim igrati napadalen nogomet, upam, da mi bo uspelo. Gilardino? Upam, da bo prišel, a dokler ne vidim na lastne oči, ne verjamem ničemur," je še pristavil novi trener Genoe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.