Šport > Nogomet
10 ogledov

Birsa: V prvi postavi je lepše

Valter Birsa Slovenija Žurnal24 main
Valter Birsa se je v sredo na kvalifikacijski tekmi Slovenije in Belorusije za EP 2008 po poškodbi Dareta Vršiča spet znašel v prvi enajsterici.

V predpripravi na tekmo z Belorusijo je bilo v nogometnih krogih precej govora o statusu Valterja Birse pod vodstvom Matjaža Keka. V Luksemburgu je mladi Primorec obsedel na klopi, proti Belorusiji je bilo drugače. "Seveda je precej lepše, ko začneš v prvi enajsterici. Za nami je težka tekma, še posebno za igralce v vezni liniji, saj je bilo treba veliko preteči in narediti za ekipo. Na koncu pa je zmaga lepa nagrada. Vsekakor sem zadovoljen, ker sem tekmo odigral od začetka," pravi Birsa, ki je igrišče zapustil v 66. minuti.
 
Pričakovanja so velika
Od mladega napadalca ali ofenzivnega vezista slovenska javnost vedno pričakuje veliko. Kako pa je bil sam zadovoljen s svojo predstavo v Areni Petrol? "Nisem bil veliko pri žogi. Igrati za napadalcema ni lahko, saj veliko delaš in izgubiš precej moči v obrambi. V prvih 30 minutah sem se zelo utrudil. Potem sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi. Vendar v nogometu tako pač je, treba je delati za ekipo," je oceno podal 21-letni mladenič iz Šempetra pri Gorici.

Valter Birsa s sodnikom

Valter Birsa še čaka na prvi reprezentančni gol. © Saša Despot

 
Slovenija je prebila led že v tretji minuti, ko je enajstmetrovko realiziral Klemen Lavrič. Kako na potek srečanja vpliva tako zgoden zadetek? "Čim prej daš gol, lažje je," je brez filozofiranja odgovoril napadalec Sochauxa. "Nasprotnik začne loviti izid, ti pa paziš, da ubraniš gol, in poskušas biti nevaren iz protinapada. Belorusi so se bolj odprli, postavili linije nekoliko višje, kar je bila voda na naš mlin." In naprej? Je Valter optimističen glede svojega statusa v izbrani vrsti? "Sem. Treba pa bo delati v klubu in se z igro dokazati. Potem ne bi smelo biti težav," je samozavestno sklenil Birsa, ki še vedno čaka na svoj prvi reprezentančni gol.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.