Šport > Nogomet
21 ogledov

Birsa: "Vse poteka tako, kot mora"

Valter Birsa gol veselje slavje Žurnal24 main
Pred vami je kratek pogovor s slovenskima nogometnima reprezentantoma Valterjem Birso in Aleksandrom Radosavljevićem, začinjen še z nekaj zanimivostmi s prve tekme na stožiškem stadionu.

Prvi vtisi o novem stadionu?
Radosavljevič: Dobri. Zelo dobri. Odličen rezultat, odlično vzdušje. Ena lepa popotnica za naprej, za kvalifikacije.

Birsa: Vse super. Vse poteka tako, kot mora. Mi smo zadovoljni, da so nam navijači pomagali, in mislim, da smo tudi mi pokazali, da smo pravi. Malo je sicer vroče, ampak tako pač je. Nič hudega.

Eden junakov srečanja je bil Zlatan Ljubijankić, ki je po zadetku takoj stekel v objem trenerju vratarjev Nihadu Pejkoviću. "Nihad mi je pred tekmo povedal, da bom dal gol, zato sem ga posvetil njemu," je pojasnil napadalec Genta, ki ne razmišlja o menjavi kluba.

Drugačna zgodba je s kapetanom Robertom Korenom. "Smo zelo blizu dogovora. Žal ne morem biti bolj konkreten," je ostal skrivnosten kapetan, ki ga angleški mediji resno povezujejo s Hull Cityjem. O kvalifikacijah za EP 2012 pa je Koren povedal: "Vsi se zavedamo, da je skupina težka, vendar ne skrivamo cilja, da se uvrstimo na evropsko prvenstvo."

Se je bilo lepo spet zbrati s fanti, prvič po SP?
R: Zagotovo. Ostajamo v stikih, tudi ko nismo skupaj, s fanti se je vedno lepo videti. Smo pravi profesionalci, saj že na treningih treniramo maksimalno in na vsaki tekmi skušamo narediti maksimalno dober uspeh, kar nam je danes tudi uspelo in smo lahko zelo zadovoljni.

B: Super. Mislim, da je vsako druženje pozitivno za vsakega izmed nas. Občutki so vedno zelo lepi.

V kvalifikacijski skupini vas čakata Italija in Srbija, začetek je morda malce lažji s Severno Irsko. Kako se nameravate spopasti s skupino C?
R: Ni nam treba razmišljati o Srbiji, najprej bomo razmišljali o Severni Irski. Z njimi smo že igrali, vemo, kako igrajo, tako da se moramo na njih dobro pripraviti in upajmo, da bomo dobro začeli kvalifikacije že s prvo tekmo.

B: Res je, da nas čaka težka skupina. Poznamo nasprotnike, a mi bomo skušali storiti vse, da bi končali čim višje. Tudi zdaj delamo tako, da skušamo ugajati tudi gledalcem in do zdaj nam vse lepo uspeva.

V tem ciklusu kvalifikacij vas čaka tudi deljenje tekem med Ljubljano in Mariborom. Primer hrvaške reprezentance, ko so se iz Zagreba preselili v Split, ni ravno najbolj uspešen. Kako bo to vplivalo na vas?
R: Mislim, da se nam ni treba preveč deliti na Ljubljano in Maribor. Navijači so tako dobri, da ni važno, kje igramo, saj se povsod dobro počutimo. Tudi danes je bilo temu tako in upam, da bo tako tudi naprej na obeh stadionih.

B: Ne vem ... Ne obremenjujemo se in ne razmišljamo o tem. Tukaj se dobro počutimo kot tudi v Mariboru. Vse, kar je pomembno, je le to, da je vzdušje dobro in da mi delamo najboljše, kot lahko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.