Šport > Nogomet
21 ogledov

Birsa: "Zanima nas rezultat"

1/9
Žurnal24 main
Zadnja tekma tega koledarskega leta za Slovenijo bo sredina z Gruzijo. Izbranci Matjaža Keka na Obali pridno, a sproščeno trenirajo. "Čeprav bo le prijateljska, nas zanima tudi rezultat," pove Valter Birsa.
Sproščeno, a zavzeto so na prenovljeni Bonifiki trenirali izbranci Matjaža Keka. Poglejte v galeriji.

"Prišli smo odigrat dobro tekmo; čeprav bo le prijateljska, nas zanima tudi rezultat. Gruzijci bodo zanimiv nasprotnik, imajo svoje adute, ki lahko odločijo tekmo," pred sredinim obračunom z Gruzijo v Kopru razmišlja vezist Slovenije Valter Birsa.

Drugič v Kopru
Prenovljena Bonifika, ki sprejme dobrih štiri tisoč gledalcev, je že nekaj dni razprodana. Slovenija bo sicer v Kopru gostiteljica drugič v zgodovini; prvič, leta 2001, je v našem največjem primorskem mestu z Urugvajem izgubila z 0:2.

Zlajo in Šuler le tekala
Ta ponedeljek nista s polno paro trenirala Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler. Napadalec in branilec belgijskega Genta sta tokrat zgolj nabirala kilometre s tekanjem okoli zelenice stadiona Bonifika.

Kar se tiče nastopa, bolje kaže kapetanu Robertu Korenu, ki je imel sicer v zadnjih tednih težave z natrgano mišico, a bo v sredo zelo verjetno začel že prvo minuto. "Izpustil sem tri tekme svojega kluba, zdaj se počutim precej bolje. Nisem stoodstotno pripravljen, skupaj z zdravniško službo bomo ocenili položaj," pravi Koren, ki je v petek na zadnji klubski tekmi Hulla na gostovanju pri Prestonu igral zelo solidno in ob zmagi z 2:0 prispeval podajo za prvi gol.

Gruzijci bodo zanimiv nasprotnik.
Valter Birsa
Z Gruzijci četrtič
Slovenija se bo z Gruzijo, proti kateri še ni klonila, v sredo pomerila četrtič v zgodovini. Naša reprezentanca je v prvih treh obračunih dvakrat zmagala in enkrat remizirala. Prvo ime jutrišnjih gostov je 32-letni branilec Kakha Kaladze, ki od poletja brani barve Genoe, prej pa je kar devet let nosil majico velikega Milana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.