Šport > Nogomet
11 ogledov

Birsov debi se je končal s porazom

Valter Birsa
1/16
Žurnal24 main
Valter Birsa je svoj debi v Ligi prvakov končal s porazom. Tekmo med Milanom in Auxerrjem je z dvema zadetkoma v vsega treh minutah odločil Zlatan Ibrahimović. Chelsea in Arsenal znova gazila.

Auxerre se je dolgo časa dobro upiral favoriziranemu Milanu, toda v drugi polovici drugega polčasa je Francozom začelo primanjkovati moči. To je izkoristil švedski velemojster Zlatan Ibrahimović, ki je v roku vsega treh minut zabil kar dvakrat. Najprej v 66., nato pa še v 69. minuti, ko je v protinapadu izkoristil lepo podajo Ronaldinha in še drugič premagal Auxerrjevega vratarja Sorina. Izkazalo se je, da sta to bila odločilna zadetka sicer dokaj izenačenega dvoboja. Valter Birsa je tekmo odlično začel in s strelom v tretji minuti prvi ogrozil Abbiatijeva vrata. V prvem polčasu je imel vidnejšo vlogo na zelenici, v drugem pa ni bil toliko pri žogi in v 73. minuti ga je francoski trener Jean Fernandez zamenjal z Le Tallecom.

 

Nemški reprezentant Thomas Müller še naprej navdušuje, tako kot je navduševal na letošnjem svetovnem prvenstvu. Tokrat je bil izjemno natančen na tekmi med Bayernom in Romo, ki so jo dobili Nemci z 2:0. Z mojstrskim strelom je v 79. minuti premagal Rominega vratarja Julia Sergia. Miroslav Klose je le štiri minute kasneje po podaji Pranjića s prostega strela povišal na 2:0 slabih deset minut do konca dvoboja. Roma ni našla pravega odgovora in zmaga je ostala v Nemčiji.

 

Poleg Bayerna je v skupini E vpisal tudi romunski Cluj, ki je bil z 2:1 boljši od Basla.

Real Madrid je pod taktirko novega trenerja Joseja Mourinha Ligo prvakov začel dobro. V prvem kolu so galaktiki na Bernabeuu, ki je pred tekmo med drugim pozdravil tudi teniškega šampiona Rafaela Nadala, z 2:0 premagali nogometaše Ajaxa. Prvi gol so si Nizozemci zabili sami, drugega pa je prispeval argentinski napadalec Gonzalo Higuain.

Podobno kot sta včeraj "tekmovala" španska kluba Barcelona in Valencia za evropski prestiž doseženih največ zadetkov sta se tokrat borila angleška kluba Chelsea in Arsenal. Braga pri Arsenalu ni imela nikakršnih možnosti za presenečenje. Domači so hitro pokazali, kdo je gospodar na Emiratesu – že v deveti minuti je iz 11 metrov zabil Fabregas, delo pa sta nadaljevala še Aršavin in Chamakh, ki je izkoristl sanjsko podajo Wilsherea. V drugem polčasu je svoje sta svoje dodala še Carlos Vela ter Cesc Fabregas in Angleži so se razveselili visoke zmage 6:0.

 

Debi MŠK Žiline v najelitnejšem evropskem tekmovanju se ni končal najbolj slavno. Chelsea je po dveh golih Anelkaja in zadetku Essiena že po slabe pol ure igre vodil s 3:0. A kot je Chelsea letos večkrat že pokazal se s prenizkimi zmagami ne zadovolji. Modri so v drugem polčasu povišali na 4:0, nato pa ustavili motorje in dopustili Žilini, da nekoliko omili poraz (1:4).

 

S slabimi predstavami v letošnji sezoni še naprej nadaljuje francoski Marseille, ki je tokrat pred domačimi navijači izgubil proti ruskemu Spartaku (0:1).


S porazom je začel tudi Partizan, za katerega je bil usoden hrvaški nogometaš Darijo Srna, ki je za Šahtar zabil v 71. minuti in postavil končni izid dvoboja.

 

Liga prvakov, pari prvega kola:

Skupina E

Bayern München : AS Roma 2:0 (0:0)
Müller (73), Klose (83)

CFR Cluj : Basel 2:1 (2:1)
Alin Rada (9), Traore (12); Stocker (45)

Skupina F

Marseille : Spartak 0:1 (0:0)
Azpilicueta (82/ag)

Žilina : Chelsea 1:4 (0:3)
Oravec (55); Essien (13), Anelka (24), Anelka (28), Sturridge (48)

Skupina G

Real Madrid : Ajax 2:0 (1:0)
Higuain (31, 73)

AC Milan : Auxerre 2:0 (0:0)
Ibrahimović (66, 69)

Skupina H

Arsenal : Braga 6:0 (3:0)
Fabregas (9/11-m, 53), Arshavin (30), Chamakh (34), Vela (69, 84)

Šahtar Donjeck : Partizan 1:0 (0:0)
Srna (71)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.