Šport > Nogomet
74 ogledov

Bivši hrvaški reprezentant se bori za življenje

Nikola Pokrivač
Nekdanji reprezentant Hrvaške je hudo bolan.

Nikola Pokrivač se pri 31. letih bori za življenje. Nekdanji nogometaš Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, hrvaškega Interja, Rijeke, Šahtar Karagandija in Slaven Belupa se zadnja tri leta bori s hudo boleznijo. Gre zaHodgkinov limfom - rak limfatičnega sistema.

Zbolel je leta 2015, po uspešnih kemoterapijah pa se je v dresu Slavena Belupa želel vrniti na zelenice. A bolezen se je ponovila, še enkrat je moral skozi kemoterapije, opravljena je bila tudi  transplatacija matičnih celic, ki jih je daroval sam sebi.Vendar se je tudi tokrat bolezen ponovila.

"Nekaj me je mučilo in odšel sem k zdravniku. Ko so mi povedali diagnozo, se mi je porušil svet. Moja prva reakcija je bil 'kaj pa je zdaj to'? Skoraj nikoli nisem bil poškodovan, zdaj pa se moram boriti za življenje," je prvi obisk pri zdravniku opisal Pokrivač.

Zdaj sledijo nove terapije, potrebna pa je tudi še ena transplatacija. In to tašna od primernega darovalca. Tega ni uspel najti v krogu družine, ki je opravila potrebne teste.

Pokrivač je zbral 15 nastopov za hrvaško reprezentance, bil je njen član tudi za časa evropskega prvenstva 2008. Z Dinamom je osvojil po dva državna in pokalna naslova, tudi z Rijeko je osvojil lovoriko v pokalu. V tujini je bil avstrijski prvak z Red Bull Salzburgom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.