Šport > Nogomet
12 ogledov

Bivši svetovalec: "Rooney poleti v PSG"

Rooney Coentrao Real Madrid Manchester United Liga prvakov osmina finala EPA
Nekdanji svetovalec pri Paris Saint-Germainu, Michael Moulin, je zatrdil, da se bo Wayne Rooney poleti iz Manchester Uniteda preselil k bogatemu klubu iz pariške prestolnice. Športni direktor PSG Leonardo je govorice že zanikal.

O prihodu Wayna Rooneyja k Paris Saint-Germainu se je razpisal že francoski tabloid Le10Sport, Michael Moulin, lastnik omenjenega časnika in nekdanji svetovalec kluba pred prihodom katarskih lastnikov, pa je za iTele v nedeljo dejal, da je dogovor zelo blizu.

"Iz zanesljivih virov vam lahko povem, da je Rooneyjev odhod k PSG že gotov. Naslednjo sezono bo pri PSG," je dejal Moulin, čigar besede niso preveč vznemirile Francije, so pa izzvale številne reakcije otoških medijev.

Daily Mail je poročal, da je 27-letni Rooney "zbegan" zaradi navedb iz Francije, in da se želi septembra z Manchester Unitedom pogovoriti o novi pogodbi, ki mu trenutno na teden prinese 233.000 evrov, velja pa še dve leti.

Iz napada tudi v zvezno vrsto

Rooneyjeva prihodnost na Old Traffordu je že dalj časa predmet špekulacij, potem ko je nedavno udarila vest, da si želi Sir Alex Ferguson v Manchester pripeljati Kolumbijca Radamela Falcaa, usoda angleškega reprezentanta pa je nov obrat dobila na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Realu Madridu, ki jo je Rooney presenetljivo začel na klopi. Zadnjo ligaško tekmo pri Stoke Cityju je odigral celo v zvezni vrsti in ne v konici napada.

Medtem se je že oglasil tudi športni direktor PSG, Leonardo, ki je v pogovoru za italijanski športni dnevnik La Gazzetto dello Sport zatrdil, da si pariški klub po prihodih Zlatana Ibrahimovića, Davida Beckhama in Lucasa Moure res želi še dodatno okrepiti moštvo s katarskimi milijoni, a da so špekulacije o Rooneyju, Cristianu Ronaldu in Edinsonu Cavaniju zgrešene.

Vsi si želijo igrati za PSG

"Glede Ronalda ni bili nikoli nikakršne ponudbe," je povedal Leonardo. "Nikoli nisem slišal tudi nič o Rooneyju ali Cavaniju. Ne izključujem velikih prihodov, ampak samo, če bo primerna priložnost. Vsi si želijo igrati za PSG. Želimo si večjo ekipo s primernim kritjem na vseh položajih, da bi se izognili takšnim težavam, kot smo jih imeli januarja na sredini igrišča zaradi poškodb in suspenzov."

Leonardo, nekdanji nogometaš AC Milana in poleg rdeče-črnih tudi trener mestnih rivalov Interja, je v preteklosti "ribaril" predvsem v Serie A, od koder je poleg Ibrahimovića pred letošnjo sezono pripeljal tudi Thiaga Silvo in Ezequiela Lavezzija, že prej pa tudi Thiaga Motto. Brazilec je namignil, da bi lahko v preteklosti k PSG prišlo tudi več Francozov.

"Tržišče se odpira. Lahko bomo gledali po Španiji ali Angliji. Ideja, da bi tukaj imeli odlične francoske nogometaše, mi je všeč. Ni nujno, da govorim o (Karimu) Benzemaju, ampak mogoče (Samirju) Nasriju, (Francku) Ribéryju ali (Yohanu) Cabayu. Ampak ne vem, če bo možno, niti nismo vzpostavili kontakta," je še zaključil Leonardo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.