Šport > Nogomet
219 ogledov

Bivši zagodli Handanoviću, Inter prepustil vrh

Samir Handanović Rodrigo de Paul Inter Udinese epa Samir Handanović je moral trikrat pobrati žogo iz svoje mreže.
V elitni italijanski nogometni ligi so v soboto odigrali tri tekme 16. prvenstvenega kola, prinesle so spremembe v zgornjem delu lestvice.

Do tega kola vodilni milanski Inter je doživel prvi poraz v sezoni, na San Siru je bil presenetljivo boljši Udinese (1:3). Samir Handanović je proti klubu iz Vidma, v katerem se je uveljavil v Serie A, branil vso tekmo, pri zadetkih pa bi težko storil več.

Udinese je povedel v 14. minuti, iz bližine je žogo v mrežo potisnil Kevin Lasagna. Inter je hitro izenačil, po predložku Antonia Candreve je zabil prvi strelec lige Mauro Icardi. Domači so imeli v prvem polčasu še nekaj priložnosti, ostale so neizkoriščene.

Drugi polčas se je začel z dobro obrambo Handanovića, v 61. minuti pa so Videmčani še drugič povedli, potem ko je Davide Santon igral z roko v svojem kazenskem prostoru, z bele točke pa je bil natančen Rodrigo de Paul. Vse dvome o zmagovalcu je z golom četrt ure pred koncem razblinil Antonín Barák, Čeh je zatresel mrežo z nekaj metrov oddaljenosti.

Josip Iličić Genoa Atalanta Serie A Šport Iličić Genovežane zavil v črno

Po spodrsljaju Interja se je na prvem mestu zdaj znašel Napoli, slednji je zanesljivo slavil na gostovanju pri Torinu (1:3). Večino dela so gostje opravili že v prve pol ure, ko so zabili vse tri gole. Zadnjega je prispeval Marek Hamšik in izenačil klubski rekord Diega Armanda Maradone. Oba sta za neapeljsko moštvo dosegla po 115 zadetkov.

Blizu vrha je z dramatično zmago nad Cagliarijem ostala AS Roma (1:0). Edini zadetek je padel globoko v sodnikovem dodatku, po predložku Aleksandra Kolarova je srečno zadel branilec Federico Fazio.

Diego Armando Maradona kip Kalkuta "Kot stara mama" Šport Veste, koga je upodobil kipar?

Serie A, 17. kolo:

Inter - Udinese 1:3 (1:1)
Icardi 15.; Lasagna 14., De Paul 61./11m, Barák 77.

Torino - Napoli 1:3 (0:3)
Belotti 63.; Koulibaly 4., Zieliński 25., Hamšik 30.

AS Roma - Cagliari 1:0 (0:0)
Fazio 94.

Nedelja:
Hellas Verona - AC Milan
Crotone - Chievo
Benevento - Spal
Bologna - Juventus
Fiorentina - Genoa
Sampdoria - Sassuolo
Atalanta - Lazio

LESTVICA:
1. Napoli 42 točk (+1)
2. Inter 40 (+1)
3. Juventus 38
4. AS Roma 38 (+1)
5. Lazio 32
6. Sampdoria 27
7. AC Milan 24
...
17. Crotone 12
18. Spal 11
19. Hellas Verona 10
20. Benevento 1

(-/+) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.