Šport > Nogomet
39 ogledov

Bizaren avtogol, ki je odnesel sanje o naslovu

Jeroen Zoet Reševalni pas/Twitter
Tehnologija na golovi črti je končala vse upe PSV-ja na osvojitev naslova.

Vratar nizozemskega prvoligaša iz Eindhovna Jeroen Zoet je naredil veliko napako, ki je tekmecu Feyenoordu pripomogla do zmage, PSV pa zdaj za Rotterdamčani zaostaja že za 12 točk in je praktično že izgubil možnosti, da osvoji naslov. Ajax sicer za Feyenoordom, ki je doslej osvojil 14 državnih naslovov, a zadnjega leta 1999, zaostaja pet točk.

Ob rezultatu 1:1 je na tokratni tekmi v Rotterdamu na PSV-jev gol z glavo streljal Jan-Arie van der Heijden, Zoet pa je žogo še uspel zaustaviti pred golovo črto. A nato je sledila usodna napaka. Ko je vstajal s tal, je namreč okroglo usnje za nekaj milimetrov v polnem obsegu prenesel čez črto, tehnologija pa je opozorila glavnega sodnika Basa Nijhuisa na zadetek. Feyenoord je tako slavil z 2:1.

"To je tako zjeb...," je po tekmi dejal Zoet. "Tehnologija je naredila razliko, sodnik se je odločil le na podlagi svoje ure. Če bi se odločal glede na situacijo, ne bi dosodil zadetka. Razmišljal sem le, da je treba spraviti žogo z golove črte. Ne vem, kaj se je nato zgodilo. Vse je trajalo le trenutek. Lahko si posnetek ogledamo še tisočkrat, nič se ne bo spremenilo," je še povedal vratar.

"Vedno moraš verjeti, a naslov je zdaj res oddaljen. To je velik udarec za nas," je zaključil razočarani Zoet, ki sicer sodi med boljše nizozemske vratarje, doslej je zbral tudi šest nastopov za reprezentanco.

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:02 27.februar 2017.

    Tale golman je maloumen , ne pa da je to športni peh !