Šport > Nogomet
23 ogledov

Blamaža Atlética, Marchisio "zlomil" Krhina

real atletico pepe EPA
Atlético Madrid je na prvi tekmi šestnajstine finala španskega pokala izgubil proti tretjeligašu Albaceteju (1:2). Na srečo rdeče-belih bo na sporedu še povratna tekma na Calderónu. Bologna je Juventus v 96. minuti zvlekla v podaljšek, a z Renejem Krhinom na koncu izgubila (1:2).

Španski kraljevi pokal iz sezone v sezono buri duhove, saj je še vedno eno izmed redkih tekmovanj v nogometni Evropi, v katerem je potrebno tako zgodaj odigrati tako domače kot gostujoče tekme. To gre še posebej v nos velikanom, ki se kot po pravilu opečejo na tekmah v gosteh pri nižjeligaših, kot je bil tokrat primer Atlética Madrida. Varovanci Gregoria Manzana so tekmo pri tretjeligašu Albaceteju končali z desetimi nogometaši, napadalec Adrian pa je pri zaostanku z 0:1 zapravil tudi enajstmetrovko, a v 70. minuti le zabil morda zlata vreden gol pred povratno tekmo na stadionu Vicente Calderón.

Manzano je tekmo pri nekdanjih prvoligaših (nazadnje med letoma 2003 in 2005) sicer začel s precej premešano postavo, ki je v zaostanek padla v 31. minuti, ko je z roko v svojem kazenskem prostoru igral Álvaro Domínguez, domači pa so izkoristili najstrožjo kazen. Atlético jo je imel na voljo tudi sam, ko je Juanfrana za rdeči karton podrl kapetan domačih Miguel Núñez Borreguero, a je mladi španski reprezentant Adrian streljal preko gola. Večer se je za Atlético še poslabšal, ko je rdeči karton (drugega rumenega) dobil Dominguez, ki je zrušil napadalca Antonia Sáncheza de la Calleja. Branilec Zurdo je s pravim evrogolom zabil iz prostega strela, ki je sledil, in povišal na 2:0, Adrianu pa je po hudi napaki obrambe uspelo vsaj znižati.

Juve z Del Pierom naprej, odločil Marchisio

Gol Claudia Marchisia v 102. minuti podaljška je prinesel napredovanje Juventusu, ki se je na domači tekmi osmine finala italijanskega pokala mučil proti Bologni slovenskega reprezentanta Reneja Krhina. Krhin je na igrišče pritekel v 64. minuti pri rezultatu 0:0, sicer dolgočasna tekma pa je zaživela šele v sodnikovem podaljšku drugega polčasa. In to kako - Emanuele Giaccherini je ob izteku rednega dela zabil izvrsten gol, ki bi moral pomeniti zmago za staro damo. Toda temu ni bilo tako, saj je Andrea Raggi s praktično zadnjim strelom na tekmi z glavo izsilil podaljšek v 96. minuti!

Kot že nekajkrat v letošnji sezoni je čast junaka tekme na koncu pripadla Marchisiu, ki je zabil zmagoviti gol. Letos izjemni vezist je dobil žogo v kazenskem prostoru, si jo s peto prestavil na levo nogo in mimo nemočnega Krhina zabil izjemen zmagoviti gol. Eno redkih tekem je začel (in končal) tudi domači junak Alessandro Del Piero.

Španski pokal (Copa del Rey), šestnajstina finala:

Albacete : Atlético Madrid 2:1 (1:0)
De la Calle (31/11-m), Zurdo (62); Adrian (70)
RK: Borreguero (50/Albacete); Domínguez (60/Atlético)
Adrian (Atlético) je v 52. minuti zapravil enajstmetrovko.

Oviedo : Athletic Bilbao 0:1 (0:1)
De Marcos (11)

Italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala:

JUVENTUS : Bologna 2:1* (0:0)
Giaccherini (90), Marchisio (102); Raggi (90)
Krhin (Bologna) je igral od 64. minute.
* -  po podaljšku

AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.