Šport > Nogomet
14 ogledov

Blamaža Bayerja, Babbel odletel iz Berlina

Bayer Leverkusen Nürnberg Hegeler Pekhart Bundesliga EPA
Bayer Leverkusen, nasprotnik aktualne prvakinje Barcelone v osmini finala Lige prvakov, je doma doživel pravo malo katastrofo proti Nürnbergu, ki se bo tudi letos boril zgolj za obstanek (0:3). Hertho Berlin je zapustil trener Markus Babbel.

Velikane naj bi v osmini finala Lige prvakov čakal zgolj lažji trening, tudi aktualna prvakinja Barcelona pa bi bila težko bolj zadovoljna z žrebom, ki ji je v petek namenil Bayer Leverkusen. Nekdanji finalisti tekmovanja so jim mnogo bližje od morebitnih vzhodnih nasprotnikov, farmacevti pa za nameček sezono zaključujejo z enim slabših rezultatov v zadnjih letih. Na domači BayAreni jih je v soboto namreč osmešil Nürnberg, pred tekmo na 16. mestu in eden izmed kandidatov za izpad iz 1. Bundeslige. Po golih Daniela Didavija in Jensa Hegelerja so gostje že v 22. minti vodili z 2:0, po golu za 3:0 pa je nekaj manj kot 30 tisoč gledalcev v farmacevtskem mestu začelo skandirati: "In vi hočete igrati proti Barçi?!" Dobro vprašanje.

Borussia Dortmund je v gosteh z visokih 4:1 premagala Freiburg in prekinila niz dveh zaporednih remijev. Dva gola je prispeval poljski ostrostrelec Robert Lewandowski, po enkrat pa sta zadela Ilkay Gündogan in Kevin Grosskreutz.

Poškodba Brečka, Bayern od Kölna boljši tudi z desetimi

Kölnu na gostovanju na Bavarskem ni pomagala niti izključitev Francka Riberyja v 33. minuti. Bayern je bil izrazito boljši tudi z desetimi igralci na zelenici in je na koncu povsem zasluženo slavili s 3:0 in tudi prišel do naslova jesenskega prvaka. Köln je tudi tokrat na Allianz Areno prišel močno obrambno naravnan v želji, da bi domov še šestič zapored odšel neporažen, a mu to ni pomagalo. Bavarci so se v prvem polčasu še mučili z "bunkerjem" kozličkov, nato pa jim nasuli tri zadetke.

Bayern je od prve minute pritisnil na vrata Kölna, ki se je branil z devetimi možmi, medtem ko je Lukas Podolski čakal na morebitno priložnost iz protinapada, ki pa je seveda ni dočakal. V 14. minuti je moral igrišče zapustiti slovenski reprezentant pri Kölnu, Mišo Brečko, ki si je poškodoval gleženj in se na listi poškodovanih pridružil rojaku Milivoju Novakoviću (tudi tokrat ga ni bilo v postavi). Slabih dvajset minut kasneje sta se Franck Ribery in Henrique Sereno zapletla v prepir, sodnika je oba "nagradil" z rumenim kartonom, a to še ni bilo vse. Temperamentni francoski reprezentant je Sereno odrinil in v slogu Zinedina Zidana nakazal udarec z glavo in si prislužil nov rumeni karton in predčasno pot pod prho. Gostom pa tudi to ni pomagalo, Manuel Neuer se je še naprej bolj kot ne dolgočasil.

V 48. minuti je obramba Kölna le popustila. Kapetan gostov Pedro Geromel si je privoščil veliko napako in žogo kot na pladnju podal do Thomas Müllerja, ki je lepo zaposlil Maria Gomeza (16. zadetek v letošnji sezoni), ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0. Köln se je po zaostanku vendarle nekoliko odprl, vendar brez uspeha. So pa še enkrat zadeli domači, ko je Toni Kroos v 63. minuti podal iz kota. zmedenost gostujoče obrambe pa je izkoristil rezervist David Alaba. Zadnji žebelj v krsto Kölna je dve minuti pred koncem rednega dela zabil Kroos, ki je po podaji Alabe Michaela Rensinga premagal z velemojstrskim lobom.

Konec za Babbla

Le dan po koncu jesenskega dela sezone v nemški nogometni bundesligi je berlinska Hertha sporočila, da Markus Babbel ni več trener prve ekipe. Predčasen konec sodelovanja je bolj kot plod slabih predstav - povratnica v prvo ligo Hertha je po 17 kolih na 11. mestu - posledica spora z vodstvom kluba.

Babbel je že v soboto po tekmi s Hoffenheimom (1:1) nemškim medijem sporočil, da ne namerava podaljšati pogodbe, ko se mu bo konec sezone iztekla, danes pa je direktor kluba Michael Preetz pojasnil, da so sodelovanje z 39-letnim trenerjem že končali.

V Nemčiji že ugibajo, kdo bo naslednik nekdanjega branilca Bayerna in Liverpoola, ki je moštvo v svoji prvi trenerski sezoni z Berlinčani lani popeljal iz druge lige; med najresnejšimi kandidati je Michael Skibbe, ki je bil nazadnje trener Eintrachta.

Nemška liga, 17. kolo:

Bayern München: Köln 3:0 (0:0)
Gomez (48), Alaba (63), Kroos (88)
RK: Ribery (33/Bayern)
Brečko je igral do 14. minute, Novakovića (oba Köln) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Bayer Leverkusen : Nürnberg 0:3 (0:2)
Didavi (8), Hegeler (22), Pekhart (73)

Hamburger SV : Augsburg 1:1 (0:0)
Guerrero (67); Oehrl (63)

Freiburg : Borussia Dortmund 1:4 (1:2)
Rosenthal (34); Lewandowski (7, 70), Gündogan (44), Grosskreutz (59)

Hoffenheim : Hertha BSC 1:1 (1:0)
Salihović (21); Hubnik (90)
RK: Vorsah (63/Hoffenheim); Raffael (31/Hertha)

Wolfsburg : Stuttgart 1:0 (0:0)
Polter (74)

Schalke : Werder Bremen 5:0 (2:0)
Raúl (16, 20, 63), Papadopoulos (67), Huntelaar (70)

Kaiserslautern : Hannover 1:1 (0:1)
Nemec (68); Abdellaoue (13)
RK: Shechter (88/Kaiserslautern)

Borussia Mönchengladbach : Mainz 1:0 (1:0)
Herrmann (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.