Šport > Nogomet
8 ogledov

Blamaža Chelseaja na Stamfordu - 0:3!

Nedum Onucha je zabil prvi gol v mrežo Chelseaja
1/36
Žurnal24 main
Zadnja tekma 13. kola Premier League se je končala s presenetljivim porazom Chelseaja, ki je doma izgubil proti Sunderlandu (0:3). Arsenal se je razveselil zmage pri Evertonu.
Pred tekmo minute molka
V Angliji in ostalih (nekdanjih) državah britanskega imperija so 11. novembra praznovali t. i. "Remembrance Day", kjer se spomnijo na žrtve vojn, še posebej tistih od prve svetovne vojne naprej. Simbol dneva je makov cvet, ki ga imajo vse ekipe na posebej izdelanih dresih izvezenega na prsih. Poglejte v galeriji!

Za šok na Stamfordu je v 45. minuti najprej poskrbel angleški nogometaš nigerijskih korenin Nedum Onuoha, ki je po slalomu med obrambo modrih lepo premagal vratarja Petra Čecha. Zmago gostov sta potrdila Asamoah Gyan, ki je zadel za 2:0, in Danny Welbeck, ki je tri minute do konca tekme postavil končni izid tekme – 3:0. Prednost modrih se je po tretjem letošnjem porazu na lestvici zmanjšala na vsega dve točki. Na drugo mesto se je prebil Arsenal.

 

Arsenal se iz Liverpoola vrača z zmago. Za vodstvo gostov iz Londona je s svojim drugim golom za topničarje sploh v 36. minuti poskrbel francoski nogometaš Bacary Sagna. Svojo premoč na terenu so Londončani kronali na začetku drugega polčasa, ko je za 2:0 zadel španski reprezentant Cesc Fabregas. Nogometaši Evertona so pritisnili v zadnjih desetih minutah tekme, ko se je kar nekajkrat moral izkazati gostujoči vratar Lukasz Fabianski, ki pa je v 89. minuti vendarle klonil, ko je po akciji s kota častni zadetek za domače dosegel Tim Cahill.

 

Manchester "ne more" izgubiti
Ne glede na to, kako slabo igrajo, nogometaši Manchestra Uniteda v letošnji sezoni preprosto nočejo izgubiti. Obupna predstava v treh četrtinah tekme pri Astonu Villi ni bila dovolj za prvi ligaški poraz v letošnji sezoni, kljub temu da je Villa z golom Marka Albrightona v 76. minuti vodila že z 2:0. Lepotica Federica Machede je United vrnila v igro, povratek pa je po podaji Nanija z glavo zaokrožil kapetan Nemanja Vidić.

Ob hudem pritisku rdečih vragov je morala domača ekipa na koncu celo reševati točko, za katero pa je v petminutnem sodnikovem podaljšku le uspela dovolj strniti vrste. Chelsea bi z nedeljsko zmago proti Sunderlandu na vrhu lestvice lahko pobegnil že na šest točk prednosti. Zanimivo: odkar je leta 1986 sedel na klop Uniteda Sir Alex Ferguson sezone še nikoli ni odprl s 13 tekmami brez poraza. To bo kljub vsemu bolj slaba tolažba za tribune Old Trafforda.

City še enkrat brez idej, žvižgi Manciniju
Po podpovprečnem derbiju proti mestnim rivalom Unitedu je Roberto Mancini branil svojo negativno taktiko, ki je sinjemodrim sicer prinesla točko. Citizens so na domačem Eastlandsu še enkrat več razočarali, ko so gostili Birmingham City, saj prevlade niso znali izkoristiti prevlade in redkokdaj prihajali do priložnosti. Gledalci so Mancinija in igralce ob zadnjem sodnikovem žvižgu nagradili z "buuuu-ji". Glasno neodobravanje s tribun je Italijan zakuhal tudi nekaj minut pred koncem, ko je kapetana Carlosa Teveza zamenjal z Garethom Barryjem.

Tottenham je po fantastični zmagi nad Interjem v Ligi prvakov zabredel v manjšo rezultatsko krizo, ki pa so jo Spursi odpravili z zanesljivim remontom Blackburna na domačem White Hart Lanu. Nikoli ne boste uganili, kdo je bil gonilna sila ... Da, Gareth Bale, ki je z glavo zabil za vodstvo, po zgrešeni enajstmetrovki Romana Pavljučenka pa razsipnemu Rusu pripravil še gol za 2:0. Spurs so vodili že s 4:0, ko so se Rovers dvakrat vpisali med strelce, za nekaj komedije pa je v svojem slogu spet poskrbel vratar Heurelho Gomes.

Liverpool je zapravil priložnost, da bi se z zmago pri Stoke Cityju spet povsem približal vodilnemu kvartetu klubov, tako da Redsi ostajajo v sivini sredine lestvice. Na stadionu Britannia jih je pričakala najglasnejša navijaška podpora v državi, ki je v delirij prvič padla v drugem polčasu, ko je po odbijanju žoge po kazenskem prostoru zadel Jamajčan Ricardo Fuller. Za končnih 2:0 je v sodnikovem podaljšku zadel še njegov otoški sosed s Trinidada in Tobaga Kenwyne Jones in še preden sta lahko rekla "Ya, man!" je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen še Liverpoolov vezist Lucas.

Lestvica:
1. Chelsea 28 točk

2. Arsenal 26
3. Man. United 25
4. Man. City 22
5. Bolton 19
6. Sunderland 19
...
18. Birmingham City 13
19. Wolverhampton 9
20. West Ham 9

Angleška liga, 13. kolo:

Aston Villa : Manchester United 2:2 (0:0)
Young (72/11-m), Albrighton (76); Macheda (81), Vidić (85)

Manchester City : Birmingham City 0:0

Newcastle United : Fulham 0:0

Tottenham Hotspur : Blackburn 4:2 (2:0)
Bale (16, 75), Pavljučenko (42), Crouch (69); Nelsen (80), Givet (90)

West Ham United : Blackpool 0:0

Wigan Athletic : West Bromwich Albion 1:0 (0:0)
Moses (70)

Wolverhampton Wanderers : Bolton Wanderers 2:3 (0:1)
Foley (69), Fletcher (77); Stearman (1/a.g.), Elmander (62), Holden (67)

Stoke City : Liverpool 2:0 (0:0)
Fuller (56), Jones (90)
RK: Lucas (90/Liverpool)

Everton : Arsenal 1:2 (0:1)
Cahill (89); Sagna (36), Fabregas (48)

Chelsea : Sunderland 0:3 (0:1)
Onuoha (45), Gyan (52), Welbeck (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.