Šport > Nogomet
22 ogledov

Blamaža: evakuacija posledica napake!

manchester united old trafford EPA
Domnevno eksplozivno sredstvo, zaradi katerega je policija evakuirala stadion Old Trafford, se je izkazalo za lažen rekvizit, ki je na prizorišču ostal po nedavni protiteroristični vaji.

V nedeljo bi se morala v zadnjem, 38. krogu angleške Premier League, na stadionu Old Trafford pomeriti domači Manchester United in gostujoči Bournemouth.

manchester united old trafford | Avtor: EPA EPA
Tekmo so še pred začetkom odpovedali, saj je policija na tribunah odkrila sumljiv paket, ki je močno spominjal na eksplozivno sredstvo.

Pristojne službe so poskrbele za evakuacijo prizorišča, na stadion pa so prispeli strokovnjaki za pirotehniko, ki so opravili nadzorovano detonacijo sumljivega rekvizita. Rezultati 'eksplozije' so pokazali, da je šlo za lažen rekvizit, ki ga je v domovanju rdečih vragov po pomoti pustilo podjetje, ki je na prizorišču opravilo protiteroristično vajo.

''Upoštevajoč terostistične grožnje, nismo želeli ničesar tvegati,'' je sporočila policija. ''Naprava ni izgledala kot nekaj, s čimer si se upal igrati,'' pa je povedal eden od predstavnikov varnostne službe in s tem potrdil avtentičen izgled.

Evakuacija stadiona je bila posledica velike napake varnostnih služb in neodgovornega ravnanja podjetja, ki je rekvizit pozabilo na prizorišču. ''Zasebno podjetje je za seboj pustilo rekvizit, ki je bil namenjen urjenju psov. Ni šlo za bombo, temveč napravo, ki izgleda kot bomba,'' je sporočil predstavnik policije John O'Hare in dodal, da so z evakuacijo prizorišča sprejeli pravilno odločitev. 

manchester united old trafford | Avtor: EPA EPA
Podobnega mnenja je tudi vodstvo angleškega prvenstva. Čeprav obiskovalci niso bili v nevarnosti, so z implemenetacijo protokola, ki pritiče takšnim situacijam, zadovoljni.

''Ko gre za varnost, je prav, da sta Manchester United in Premier League najprej poskrbela za navijače in uslužbence,'' je v uradni izjavi sporočila liga. ''Odpoved tekme je vedno zadnja izbira in navijačem se opravičujemo za nevšečnosti. Glede na okoliščine bodo razumeli, zakaj smo sprejeli takšno odločitev,'' še dodajajo pri PL. Oglasil se je tudi izvršni direktor Uniteda Ed Woodward. ''Varnost navijačev je naša prioriteta. V našem klubu varnost jemljemo zelo resno in uslužbenci redno trenirajo s policijo in drugimi službami, da bi bili pripravljeni na takšne incidente,'' je dejal Woodward.

Župan Manchestra Tony Lloyd, goreč navijač Uniteda, je bil nad dogajanjem ogoročen. Zahteval je temeljito preiskavo. ''Ta fiasko je povzročil neprijetnost navijačem, ki so prišli od daleč, zapravljal čas policije in strokovnjakov za pirotehniko, ter po nepotrebnem ogrožal ljudi, saj evakucija več deset tisoč obiskovalcev predstavlja določeno tveganje. To je nesprejemljivo,'' se je jezil Lloyd.

Odpovedano tekmo bodo nadomeščali v torek ob 21. uri.

manchester united old trafford | Avtor: EPA EPA

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.