Šport > Nogomet
17 ogledov

Blanc bo novi francoski selektor

Laurent Blanc bo na klopi Francije nasledil Raymonda Domenecha. (Foto: EPA) EPA
SP v Južni Afriki je terjalo nekaj selektorskih žrtev. Na grški klopi bo poslej sedel Fernando Santos, novi selektor Francije pa je Laurent Blanc, kot igralec še evropski in svetovni prvak.

Laurent Blanc, ki se je kot nogometaš s Francijo veselil naslova svetovnih in evropskih prvakov, je ta petek tudi uradno postal selektor francoske izbrane vrste, je sporočil predsednik francoske zveze Jean-Pierre Escalettes. Po neuspehu Francije na svetovnem prvenstvu (SP) v Južnoafriški republiki (JAR) in predčasnem odhodu domov je na selektorskem stolčku zamenjal Raymonda Domenecha. Zdaj 44-letni Blanc, ki je leta 2009 do naslova prvaka popeljal Bordeaux, je v pogovoru s predsednikom zveze že predstavil vizije, da se Francija vrne v vrh svetovnega nogometa. Za svojega pomočnika si je Blanc izbral Jean-Louisa Gasseta, s katerim sta sodelovala že v Bordeauxu.

Južni Korejci brez selektorja
Uspehi in neuspehi na SP v JAR še naprej zahtevajo svoje davke, nazadnje je selektorsko mesto zapustil južnokorejski strateg Huh Jung Moo. Petinpetdesetletni trener je dejal, da si želi zdaj po SP vzeti čas zase in si napolniti baterije. Huh Jung Moo se bo poleg počitka posvetil tudi nadaljevanju študija, naslednika trenerja pa ekipa, ki se je poslovila v osmini finala, za zdaj še nima. Huh je sicer pred poldrugim letom vodenje reprezentance Južne Koreje prevzel že tretjič v karieri, tokrat pa se je ekipa prvič na tujih tleh uvrstila med najboljših 16 reprezentanc.

Grke bo vodil Portugalec:
Portugalski strokovnjak Fernando Santos je novi selektor grške nogometne reprezentance. Na mestu prvega strokovnega moža grške izbrane vrste je zamenjal Nemca Otta Rehhagla, ki je Grke vodil kar devet let. Santos bo grški selektor do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012, ki bo na Poljskem in v Ukrajini. Petinpetdesetletni portugalski strokovnjak naj bi za selektorsko službo dobil 500 tisoč evrov na leto, torej polovico manj, kot je prejemal Rehhagel. Santos sicer ni novinec na grških tleh, saj je že vodil nekatere največje grške klube, vključno z AEK-om in Panathinaikosom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.