Šport > Nogomet
8 ogledov

Blanc nadaljuje brez igralcev s SP

Laurent Blanc bo, kot kaže, popolnoma prenovil francosko izbrano vrsto. (Foto: E EPA
Selektor francoske nogometne reprezentance Laurent Blanc je na FFF naslovil prošnjo, da za prijateljsko tekmo proti Norveški 11. avgusta v Oslu pokliče 23 "novih" nogometašev.

Novi selektor francoske nogometne reprezentance Laurent Blanc bo očitno povsem zamenjal igralski kader v izbrani vrsti. Na Francosko nogometno zvezo (FFF) je naslovil prošnjo, da za prijateljsko tekmo proti Norveški 11. avgusta v Oslu ne pokliče nikogar izmed 23 nogometašev, ki so se "osmešili" na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Francija je v JAR po bledih predstavah izpadla že po predtekmovanju, hkrati pa so se v reprezentanci pojavili škandali, med drugim tudi bojkot treninga. Blanc zato za tekmo z Norveško ne bo poklical nikogar izmed 23-erice, ki ni zmagala niti ene izmed treh tekem na SP, dosegla pa je vsega en zadetek. FFF je Blancovi nameri že dala zeleno luč.

Žurnalov predlog za novo reprezentanco:

Vratarji: Mickaël Landreau (Lille), Gregory Coupet (PSG), Sébastien Frey (AC Fiorentina)

Branilci: Mamadou Sakho (PSG), Mickaël Ciani (Bordeaux), Laurent Koscielny (Arsenal), Mickaël Silvestre (Arsenal FC),  Julien Escudé (Sevilla), Jean-Alain Boumsong (Lyon), Gaël Givet (Blackburn Rovers), Philippe Mexès (AS Roma),

Vezisti: Rio Antonio Mavuba (Lille), Moussa Sissoko (Toulouse), Mathieu Flamini (AC Milan), Maxime Gonalons (Lyon), Patrick Vieira (Manchester City), Charles N'Zogbia (Wigan), Hatem Ben Arfa (Marseille), Samir Nasri (Arsenal FC)

Napadalci: Karim Benzema (Real Madrid CF), Bafetimbi Gomis (Lyon), Guillaume Hoarau (PSG), Jérémy Menez (AS Roma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.