Šport > Nogomet
17 ogledov

Blanc v ekipo vrnil še Abidala

Blanc pravi, da ni rasist, a priznava, da ga motijo igralci z dvojnim državljans Žurnal24 main
Francoski selektor Laurent Blanc je objavil seznam reprezentantov, ki jih bo odpeljal na prijateljsko tekmo proti Angliji. Prvič po blamaži in uporu na svetovnem prvenstvu je v ekipi tudi branilec Eric Abidal.
Proti Angliji so tekme vedno težke. Zelo bodo motivirani, da nas premagajo, še posebej po naši zanesljivi zmagi z 2:0 leta 1999.
Laurent Blanc

Levi bočni branilec Barcelone Eric Abidal je novo ime na seznamu francoske reprezentance, ki jo bo selektor Laurent Blanc čez točno en teden popeljal na Wembley, kjer bodo Francozi proti Angliji obudili tradicionalno rivalstvo. Čeprav gre za prijateljsko tekmo, je Blanc prej standardnega Abidala vse od avgusta vedno znova "spregledal" na svojih seznamih.

"Zadnje čase igra malce več in spet si je priboril mesto v začetni postavi Barcelone," je povedal Blanc na novinarski konferenci v Parizu. "Mislim, da je on fant, ki še vedno lahko naredi razliko." Za razliko od Abidala bo tokrat doma ostal Blancov nekdanji klubski varovanec Benoit Tremoulinas, prav tako pa bo zaradi poškodbe manjkal še levi bočni branilec Aly Cissokho (Lyon).

"Proti Angliji so tekme vedno težke," je še povedal Blanc. "Zelo bodo motivirani, da nas premagajo, še posebej po naši zanesljivi zmagi z 2:0 leta 1999," je Otočane še spomnil na bolečo preteklost.

Seznam Laurenta Blanca za tekmo z Anglijo:

Vratarji: Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Branilci: Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Gael Clichy (Arsenal), Philippe Mexes (AS Roma), Adil Rami (Lille), Mamadou Sakho (Paris St Germain), Bacary Sagna (Arsenal), Eric Abidal (Barcelona)

Vezisti: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Yohan Cabaye (Lille), Yoann Gourcuff (Olympique Lyon), Yann Mvila (Stade Rennes), Samir Nasri (Arsenal)

Napadalci: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (Lorient), Guillaume Hoarau (Paris St Germain), Florent Malouda (Chelsea), Loic Remy (Olympique Marseille), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille), Dimitri Payet (St Etienne)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.