Šport > Nogomet
6 ogledov

Blatter: "Angleži so slabi poraženci!"

Blatter se v intervjuju za švicarsko revijo ni "šparal". (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Izbor Rusije in Katarja za prireditelja svetovnih prvenstev leta 2018 in 2022 je izzval ostre reakcije predvsem iz Anglije. Predsednik Fife Sepp Blatter jim v najnovejšem intervjuju pravi, da so "slabi poraženci".
Anglija, izmed vseh, domovina idej o fair-playu. Zdaj so se nekateri pokazali kot slabi poraženci.
Sepp Blatter

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je po (za nekatere) sporni dodelitvi svetovnih prvenstev v nogometu Rusiji in Katarju udaril proti najhujšim kritikom – Angležem. Ti so presenetljivo izpadli že v prvem krogu glasovanja za SP 2018, s porazom pa se niso sprijaznili do danes. 

"Če sem iskren, sem bil presenečen nad pritoževanjem Angležev po porazu," je Blatter povedal za švicarsko revijo Weltwoche. "Anglija, izmed vseh, domovina idej o fair-playu. Zdaj so se nekateri pokazali kot slabi poraženci. Ne moreš po tem, ko je vsega konec, priti in govoriti: 'Ta in ta je obljubil, da bo glasoval za Anglijo.' Rezultati so znani. Rezultat je jasen," je povedal Blatter.

Nekateri enostavno ne prenesejo, če nekdo drug dobi priložnost za spremembo. Kaj je lahko narobe, če začnemo z nogometom v regijah, kjer ta šport predstavlja potencial, ki bo šel daleč prek meja športa?
Sepp Blatter

Predsednik Fife je šel še korak dlje in okrcal zahodni svet, ki da je "aroganten" in nezmožen sprememb: "V nekaterih reakcijah zares čutim malo arogance zahodnega sveta s krščanskim ozadjem. Nekateri enostavno ne prenesejo, če nekdo drug dobi priložnost za spremembo," je povedal Blatter in dodal: "Kaj je lahko narobe, če začnemo z nogometom v regijah, kjer ta šport predstavlja potencial, ki bo šel daleč prek meja športa?"

Za konec je Blatter še zavrnil namigovanja vodje angleške kandidature Andyja Ansona, da je vplival na člane komiteja in jih opominjal na razvpiti dokumentarec britanske medijske hiše BBC, ki je le nekaj dni pred izborom razkril sume o korupciji pri Fifi: "Na Fifi ni nikakršne sistematične korupcije. To je nesmisel. Finančno smo povsem čisti." Na odgovor Angležev verjetno ne bo potrebno čakati več kot pet minut. Blatter se je še posebej razživel ob zadnjem vprašanju:

(novinar): "Ali boste izpustili otvoritev SP 2022 v Katarju?"

(Blatter): "Niti slučajno. Če bo Bog hotel, bom na otvoritveno zabavo povabljen na berglah ali na invalidskem vozičku." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.