Šport > Nogomet
25 ogledov

Blatter ne želi ugibati o usodi prvenstva

sport 02.12.10., Sepp Blatter, foto: reuters Reuters
Novi dokazi o korupciji so dodatno zamajali katarsko organizacijo svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022.

Mednarodna nogometa zveza (Fifa) je pred časom odločila, da Katarju dodeli organizacijo svetovnega prvenstva leta 2022, s tem pa takoj sprožila val ogorčenja in vprašanj. Termin prvenstva, govori se o zimskem prvenstvu, pa je v zadnjem obdobju postalo manj pomembno vprašanje, saj so na dan prišli novi dokazi o korupciji ob kandidaturi Katarja.

Predsednik Fife Sepp Blatter se mora v teh dneh intenzivno ukvarjati z  vprašanji o usodi prvenstva, ki mu zmanjkuje legitimnosti in pozivi, da se Katarju prvenstvo odvzame. Prvi mož nogometa kljub temu z besedami "nisem prerok" zatrjuje, da ne želi ugibati o odvzema organizacije Katarju, odločitev pa "z veseljem prepušča posebni komisiji, ki bo preučila etičnost izbora."

Posebni komisiji poveljuje Michael Garcia, ki ga čaka veliko dela, saj mora preučiti tudi kandidaturo Rusije, ki naj bi organizirala prvenstvo leta 2018. Garcia zatrjuje, da je komisija seznanjena z vsemu podatki in novimi dokazi in če bo ugotovila kakšne nepravilnosti, bo v skladu s tem tudi ukrepala. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.