Šport > Nogomet
240 ogledov

Blatter: "Predsednik Fife me želi uničiti"

Šport: Blatter: "Predsednik Fife me želi uničiti" - Sepp Blatter Epa
Nekdanjemu predsedniku Fife sodijo zaradi suma nepoštenih poslovnih praks, zlorabe položaja in ponarejanja listin.

Sepp Blatter, nekdanji prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je svojega uradnega naslednikka Giannija Infantina obtožil šikaniranja in diskreditacije.

Po besedah Blatterja, ki mu v Švici sodijo zaradi domnevnih nečednih poslov, v katere naj bi bil vpleten skupaj z nekdanjim predsednikom Uefe Michelom Platinijem, poskuša Infantino uničiti njegov ugled. 

"Rad bi samo opral svojo čast. Ko sem prevzel funkcijo, smo bili nula. Ko sem odšel, smo bili močna mednarodna organizacija, trdna v ekonomskem, socialnem, kulturnem in političnem smislu," se je v pogovoru za RTS po prsih potrepljal padli nogometni funkcionar. 

"Ne vem, zakaj, toda Infantino me ne mara. Umetno poskuša ustvariti primer proti meni. Zrušiti želi mene in vse, kar sem naredil, saj misli, da sam dela bolje. Obtožujejo me kriminalnih teženj, obtožujejo me, da sem tat. To je absurd. Ne vem, zakaj sem se znašel na sodišču. Prepričan sem, da tega ne razume tudi na milijone nogometašev po vsem svetu," je zatrdil Blatter.

Obtožbe odločno zavrača tudi Platini, čigar odvetnik je pred tednom dni zahteval oprostilno sodbo za svojega klienta. Pri tem se je sklieval na sporno vnaprejšnjo javno obsodbo in poudaril, da Platini ni kriv ne očitane prevare ne ponarejanja dokumentov. Zato mu je treba nemudoma tudi vrniti 2,2 milijona evrov, ki so mu jih začasno zasegli.

Michael Platini | Avtor: Epa Epa

Tožilstvo v Švici je nekaj dni prej, potem ko so ocenili, da oba obtožena ne kažeta niti kančka obžalovanja, za oba funkcionarja zahtevalo leto in osem mesecev pogojne zaporne kazni, 66-letni Platini pa naj bi ob tem plačal tudi 2,16 milijona evrov denarne kazni. Tožilstvo obema očita prevaro in vrsto drugih prekrškov, obtoženca pa vse očitke vztrajno zavračata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.