Šport > Nogomet
27 ogledov

Blatter priznal tajne dogovore o SP v Rusiji

Sepp Blatter in Vladimir Putin EPA
Začasno suspendirani predsednik Fife Sepp Blatter je v intervjuju za rusko tiskovno agencijo Tass priznal, da so se delegati že pred glasovanjem o dodelitvi svetovnega prvenstva 2018 tajno dogovorili, da ga bodo dodelili Rusiji.

Začasno suspendirani predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter trenutno ne sme delovati v svoji funkciji, lahko pa daje intervjuje. Sedaj je med pogovorom z novinarjem ruske tiskovne agencije Tass razkril, da je bilo že pred tajnim glasovanjem o dodelitvi svetovnega prvenstva 2018 več kot jasno, da bo organizatorka Rusija.

"Leta 2010 je bilo jasno, da bomo šli v Rusijo, saj tam še nikoli nismo bili. In za 2022 je bila na načrtu ZDA. Tako bi svetovna prventsva dodelili državam z največjo politično močjo,“ je o tajnem dogovoru povedal Blatter.

Emir Katarja vplival na mnenje evropski delegatov

Dogovor pa so kršili evropski delegati, natančneje Francozi. Kot je bilo že znano, je prišlo do srečanja francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja in Emirja iz Katarja. Srečanja v elizejski palači se je udeležil tudi predsednik Uefe Michel Platini, in tudi on je takrat spremenil svoje mnenje.

"Na tajnem glasovanju je nato štiri glasov iz Evrope preskočilo od ZDA na Katar," je dodal Blatter. Kakšen je bil natančen tajni dogovor pred dodelitvijo Švicar ni povedal, tuji mediji pa namigujejo na vrtoglave podkupnine iz Katarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.