Šport > Nogomet
25 ogledov

Blatter razkril: Evropski žrebi so prirejeni!

sepp blatter EPA
Nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter je razkril domnevne nepravilnosti pri žrebih, ki potekajo pod okriljem krovne nogometne organizacije v Evropi.

Osramočeni bivši predsednik Fife, ki so ga s položaja odnesle finančne malverzacije in drugi nečedni posli, je razkril podrobnosti taktike, s katero naj bi Evropska nogometna zveza (Uefa) prirejala žrebe za velika tekmovanja, kot so na primer Euro, Liga prvkaov in Liga Europa.

Blatter je v intervjuju za argentinski časopis La Nacion zatrdil, da Fifa v času njegovega 18-letnega predsedovanja ni priredila enega samega žreba, povsem drugačnih prijemov pa naj bi se posluževali njegovi kolegi v Evropi. Švicarski nogometni funkcionar je novinarju zaupal, da je žreb najlažje prirediti z ohlajanjem in segrevanjem nekaterih žogic, ki nosijo ime države oziroma kluba. Blatter trdi, da je bil domnevnim mahinacijam priča na lastne oči.

''Nikoli se nisem dotaknil žogic,'' je o rekvizitu, ki naj bi zagotavljal naključno in transparentno izveden žreb, povedal Blatter. ''Seveda jih je lahko označiti, če jih segreješ oziroma ohladiš. Bil sem priča žrebom na evropski nogometni ravni, kjer se je to dogajalo. Pri Fifi nikoli. Seveda se to da narediti,'' je dodal 80-letnik.

Novinarja so zanimale podrobnosti, Blatter pa je potešil njegovo radovednost. ''Žogice pred žrebom daš v hladilnik. Ko se jih dotakneš in primerjaš med sabo, je enostavno ločiti med toplimi in hladnimi. Ko se jih dotakneš, veš, katera je katera,'' je razkril Švicar, ki še vedno zavrača obtožbe, zaradi katerih se je moral naposled umakniti s položaja prvega moža svetovnega nogometa.

''Poskusili so nekaj izbrskati, vendar ne bodo našli nobenega dokaza, da sem kršil švicarsko zakonodajo. Fifa ni pokvarjena. Organizacija ne more biti pokvarjena, ampak so pokvarjeni ljudje,'' je dodal Blatter, ki prestaja šestletno prepoved udejstvovanja v nogometu.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.