Šport > Nogomet
24 ogledov

Blatter: Še noben gostitelj ni tako zaostajal

Blatter SP 2014 pred žrebom Costa do Sauipe resort Sao Joao da Mata Bahia EPA
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je pol leta pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu pokritiziral gostiteljico Brazilijo, saj večina infrastrukture še vedno ni dokončana.

Kar šest od dvanajstih prizorišč prihajajočega svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo gostila Brazilija, ni bilo pripravljenih do 31. decembra, ko je bil rok. Nezgrajeni stadioni pomenijo tudi zamudo v izboljšanju hotelske, cestne in letališke infrastrukture, kar je nekoliko ujezilo Seppa Blatterja, predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Švicar meni, da Brazilci niso vedeli, v kaj se podajajo, ko jim je bilo pred sedmimi leti dodeljeno prvenstvo. Blatter je dejal, da je bila ob podobnem času pred prvenstvom bolje pripravljena celo Južna Afrika, čeprav je država bistveno manj premožna in so morali zgraditi vse objekte, ki so prvenstvo gostili.

"Odkar sem pri Fifi, še nobena država gostiteljica ni tako zaostajala v pripravah na prvenstvo, pa čeprav je to edina država, ki je imela kar sedem let za pripravo," je bil oster Blatter, ki je že pred časom dejal, da ni načrta B, če bi Braziliji spodletelo pri organizaciji.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.