Šport > Nogomet
9 ogledov

''Blatter si zasluži Nobelovo nagrado''

vladimir putin sepp blatter EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je šokiral z izjavo, da si prvi mož Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter zasluži Nobelovo nagrado.

Krovna nogometna organizacije je v teh dneh pod drobnogledom zaradi korupcijskega škandala, ki je izbruhnil zaradi sumljivih odločitev pri podeljevanju svetovnih prvenstev.

Fifini funkcionarji naj bi bili vpleteni v nečedne posle, kot so prejemanje podkupnin, finančne malverzacije in pranja denarja, zaradi skrhanega ugleda organizacije pa je svoj odstop napovedal dolgoletni predsednik Sepp Blatter, ki nse je na nedavnem volilnem kogresu v Zürichu dokopal že do petega mandata.

Med sumljive odločitve sodita svetovni prvenstvu v letu 2018 in 2022. Prvega bo gostila Rusija, drugega pa Katar. Medtem ko šivcarske oblasti preiskujejo morebitne nepravilnosti pri dodeljevanju prvenstev, pa ruski predsednik Vladimir Putin trdi, da je Blatter nedolžen.

''Ljudje, kot je gospod Blatter, ali drugi vodilni možje velikih športnih federacij oziroma olimpijskih iger, si zaslužijo posebno priznanje,'' je prepričan Putin. ''Če si kdo zasluži Nobelovo nagrado, potem so to oni,'' je dodal ruski predsednik.

Blatter je 2. junija oznanil, da se bo odpovedal predsedniškemu stolčku, potem ko se ameriške oblasti aretirale sedem funkcionarjem in sprožile preiskavo štirinajstih ožjih članov organizacije. Predsednik, ki bo na položaju ostal do izrednega volilnega kongresa, ko bodo februarja izvolili novega predsednika, vztraja, da ima ''čisto vest'', čemur se pridružuje tudi Putin.

''Vse poznamo situacijo glede gospoda Blatterja. Ne bi želel v podrobnosti, a ne verjamem, da je osebno vpleten v korupcijo,'' je sklenil ruski predsednik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.