Šport > Nogomet
17 ogledov

Blatter za dosmrtno prepoved

Blatter se zavzema za stroge kazni za "grobjane". Žurnal24 main
V luči hude poškodbe Eduarda da Silve je predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter izrazil željo po dosmrtni prepovedi igranja igralcem, ki zakrivijo takšne prekrške.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Joseph Blatter se je zavzel za dosmrtno prepoved nastopanja tistih nogometašev, ki imajo na svoji vesti grobe prekrške. Za grobe prekrške je prvi mož FIFA obtožil predvsem trenerje, krovna nogometna organizacija pa bo v prihodnje vsem sodnikom dala navodila, kako ravnati s takšnimi grobijani. "Pritiski na trenerje v želji po zmagah so postali tako veliki, da ti svoje igralce spodbujajo k uporabi vseh sredstev za zmago. V slačilnicah ni mikrofonov, zato so navodila preprosto gremo, gremo, gremo. In kako daleč bo šlo to? Dokler ne bo posredoval sodnik," je Blatter povedal za britanski časnik The London Times.

 
 

Če nekoga napadeš, je to zločin, pa naj se zgodi na nogometnem igrišču ali zunaj njega.

Joseph Blatter

 
Blatter ob tem sicer ni omenjal grobega prekrška nogometaša Birminghama Martina Taylorja, ki je igralcu Arsenala Eduardu da Silvi nedavno pri posredovanju zlomil gleženj, zaradi česar bo Brazilec s hrvaškim potnim listom z nogometnih igrišč morda odsoten tudi 15 mesecev.

"Če nekoga napadeš, je to zločin, pa naj se zgodi na nogometnem igrišču ali zunaj njega. To je zločin in kot takšnega bi ga bilo treba tudi obravnavati," je bil kritičen Blatter. Slednji je še poudaril, da delivci pravice na igrišču ne bi smeli oklevati, kdaj poseči po rumenem ali rdečem kartonu, tudi če je to na samem začetku tekme in če bo ob tem igra prekinjena.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.