Šport > Nogomet
1 ogledov

Blažević: Pol Slovenije je Bosancev

Milivoje Novakovič je letos prvi strelec Slovenije s tremi goli, pri BiH je to E Saša Despot
Ljudskemu vrtu bo nocoj servirana še ena nogometna sladica. Zanjo bodo poskrbeli nogometaši Slovenije ter Bosne in Hercegovine, ki se bodo ob 20.15 pomerili pod Kalvarijo.
 

Preberite še ...

Ćiro v Bosno vrnil upanje
Blažević: Slovenija je favorit
Kek: Pravo vzdušje

Več kot 18 tednov ali natančneje 129 dni še loči slovenske reprezentante od naslednje kvalifikacijske tekme, a izbranci Matjaža Keka ne počivajo. Že danes ob 20.15 (prenos bo na TVS 2, tekmo pa bomo v živo spremljali tudi na www.zurnal24.si ) je na sporedu prva in gotovo ne zadnja prijateljska tekma, ki bo dobra priprava na enega izmed odločilnih obračunov konec marca proti Češki . Bosna je že od nekdaj bogata z nogometnimi virtuozi. Nekoč so imeli denimo Safeta Sušića , legendo Paris Saint-Germaina , a večna težava v deželi čevapčičev je bila spremeniti “ romantiko” v rezultate. Že skorajda razpadlo, nemotivirano in anemično reprezentanco je letos sredi julija prevzel veliki motivator Miroslav Blažević in jo spet spremenil v spoštovanja vredno moštvo.

Pravi novinec v slovenski obrambi je pravzaprav le Aleš Mejač. © Sportnet

 
 

Nič zmag poti "jugosom"

Slovenska reprezentanca proti reprezentanci držav nekdanje Jugoslavije še ni zmagala.  Bilanca je 9 porazov in 7 remijev. Z BiH so se naši sicer pomerili v kvalifikacijah za SP 1998. Tako v Ljubljani (1:2) kot v Sarajevu (1:0) so bili boljši današnji gostje.

Ćiro je imel spet nekaj sreče, saj je v roke dobil nekaj izjemnih posameznikov. V zadnjih mesecih s predstavami blestita Sejad Salihović in Vedad Ibišević , ki sta s Hoffenheimom druga v nemški Bundesligi, napadalec Ibišević pa je s 14 goli tudi prvi strelec prvenstva. "Slovenci imajo sijajnega trenerja in odlično ekipo, pol reprezentance pa sestavljajo Bosanci. Lahko premagajo vsakogar," je dejal Blažević pred svojo stoto tekmo kot selektor. Bosna je sicer v dozdajšnjih kvalifikacijah za SP zbrala šest točk: zmagala je proti Armeniji in Estoniji . "Gremo na zmago," pa je pred obračunom odločen domači selektor Matjaž Kek. Zanimivo bo videti, kako bo štajerski šef pred (skoraj) razprodanim Ljudskim vrtom postavil svoje fante. Marca namreč ne bo mogel računati na Miša Brečka, Branka Ilića in Marka Šulerja , zato bo treba čim prej preizkusiti tudi kakšno alternativo standardni trojici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.