Šport > Nogomet
6 ogledov

Bledi Interblock izločil Zeto

interblock_zeta_main_sad
1/25
Žurnal24 main
Nogometaši ljubljanskega Interblocka so se prek črnogorske Zete uvrstili v drugo predkolo evropskega pokala UEFA. Z igro pa niso prepričali nikogar. Koper končal nastope v Evropi.
 

Pokal Uefa, 2. tekme

Vllaznia : Koper 0:0 / 2:1
Interblock : Zeta 1:0 / 1:1
/ rezultati prvih tekem

Interblock že v slovenskem prvenstvu ne velja za ekipo, ki bi gojila pretirano privlačen nogomet, tokrat pa je verjetno svoje dodala še pomembnost tekme. Tako se v prvih dvajsetih minutah ure na zelenici celjske Arene Petrol ni zgodilo prav nič omembe vrednega. Trener Ljubljančanov Dragan Skočić je na prvi tekmi izredno razpoloženemu Brazilcu Caduju namenil strogega čuvaja v obliki Darijana Matića , gostujoči organizator igre je v 23. minuti vendarle prvič odklenil Interblockovo obrambo, Danilo Čulafić pa v neposrednem dvoboju z vratarjem Matjažem Rozmanom ni bil dovolj zbran in je žogo poslal mimo leve vratnice. Na drugi strani so gostitelji poskušali predvsem s streli z razdalje, vendar je žoga vsakič poletela prek prečke gostujočega gola. V prvem polčasu je tako maloštevilne gledalce na celjskem stadionu iz spanca dramil le neumorni bobnar skupinice navijačev iz Ljubljane .


Dario Zahora je šest minut pred koncem tekme dosegel zmagoviti zadetek. © Saša Despot

 
 
 

Čestitam svoji ekipi za napredovanje. Zeta je bila kakovosten nasprotnik, na koncu pa je pomemben le izid. Zadovoljen sem z doseženim, konec koncev se nogomet igra za gole.

Dragan Skoćić

 
Drugi polčas je nadaljeval tradicijo prvega. Gostitelji kar preveč zadovoljni z igro brez igre, Črnogorci pa brez prave kakovosti in hrabrosti za kaj bolj konkretnega. Kljub temu so v 66. minuti prišli do priložnosti polčasa. Po kotu z leve strani se je sam kot duh v kazenskem prostoru Ljubljančanov znašel visoki napadalec Ivan Knežević , vendar je njegov udarec z glavo zaustavila prečka . V 70. minuti je po slabem posredovanju Erika Salkiča do žoge prišel Cadu , še enkrat zavrtel mladega Sežančana, Rozman pa je njegov strel odbil v kot. Nekaj minut pozneje je bil ob neodločni obrambi Interblocka spet sam Knežević, ki pa je tokrat nastreljal vratarja gostiteljev. Slovenski pokalni zmagovalci so si prvo priložnost v drugem delu priigrali šele v 78. minuti, ko sta poskušala Ermin Rakovič in Dejan Gerič , vendar je bil obakrat na mestu vratar Dejan Šuškavčević.

 
 

V drugem delu smo šli na vse ali nič in dobili nič.

Trener Zete Mladen Vukičević

 
V 84. minuti pa je na sceno stopil zaspani Dario Zahora , ki je prejel žogo v kazenskem prostoru Zete in v svojem slogu zadel pod prečko ter potrdil udeležbo Interblocka v naslednjem kolu. Trener Zete Mladen Vukićević meni, da je napredovalo slabše moštvo. "Čestitam Interblocku za napredovanje. Odigrali smo dobro in nezasluženo izpadli, saj smo imeli več priložnosti od nasprotnika. Ostajata nam prvenstvo in domači pokal. V dveh tekmah je bila po mojem mnenju Zeta boljša, a ostal bo le izid. V drugem delu smo šli na vse ali nič in dobili nič."

Vlado Badžim je v Škedru vse karte stavil v napad, a zaostanek iz prve tekme je bil žal prevelik. © Dejan Slokar

 
 

Drugi zanimivejši izidi

Milano : Omonia 1:2 (3:2)*
Flora Talinn : Djurgardens 2:2 (2:2)
Birkirkara : Hajduk 0:3 (0:7)
Austria Dunaj : Topol 2:0 (2:1)
Mile Ačimovič je dosegel prvi zadetek za Austrio.
Man City : Streymur 2:0 (4:0)
* skupen izid na dveh tekmah

Koper končal z nastopi v Evropi
Nogometaši Kopra so v Albanijo odpotovali s slabo popotnico, saj so nogometaši Vllaznie v Novi Gorici slavili z 2:1 in si tako priigrali veliko prednost pred povratno tekmo na domačih tleh. Sedmouvrščeno ekipo albanskega prvenstva v minuli sezoni je na stadionu, kjer je pred letom igrala tudi slovenska izbrana vrsta, pričakalo približno pet tisoč navijačev, le-ti pa so lahko bili z videnim zadovoljni, saj je Vllaznia na povratni tekmi brez večjih težav ubranila prednost iz prve tekme in se uvrstila v nadaljevanje. V prvem polčasu gledalci niso videli večjih priložnosti, nevarnejši so bili gostitelji, a je kapetan Kopra Ermin Hasič na vratih svoje delo opravil dobro. V drugem delu igre je trener Kopra Vlado Badžim vse stavil na napad, kljub lepim priložnostim Amusana (ta se je po pravem slalomu znašel sam pred vratarjem Vllaznie, a žoga ni hotela v mrežo) in Vitagliana pa je domača mreža ostala nedotaknjena. Koper tako že drugo sezono zaporedoma nastope v evropskih pokalih končuje že v prvem kolu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.