Šport > Nogomet
11 ogledov

Blues brez Terrya do remija

Robin Van Persie se je izkazal z izjemno potezo v prvem polčasu. Žurnal24 main
Nogometaši Arsenala in Liverpoola so se v derbiju 18. kola Premier League razšli z remijem (1:1). Chelsea je v ponedeljek brez izključenega kapetana Terrya osvojil točko pri Evertonu (0:0).
 

Anglija, 18. kolo

Blackburn : Stoke C. 3:0
Bolton : Portsmouth 2:1
Fulham : Middlesbrough 3:0
Hull C. : Sunderland 1:4
West Ham : Aston Villa 0:1
West Bromwich : Manchester C. 2:1
Newcastle
: Tottenham 2:1 
Arsenal : Liverpool 1:1 
Everton : Chelsea 0:0

Derbi kola na Emiratesu se je začel z enakovredno igro, nato pa je Arsenal povedel v osrednjem delu prvega polčasa. Samir Nasri je podal dolgo podajo na rob kazenskega prostora  Liverpoola, kjer je Robin Van Persie izjemno zaustavil žogo, nato preigral Jamieja Carragherja ter z močnim strelom ukanil vratarja Pepeja Reino. Gunnersi so nato zagospodarili na igrišču, Redsi pa so prvič zapretili šele v zaključku prvega polčasa, ko so v 42. minuti tudi izenačili. Robbie Keane je izkoristil dolgo podajo in nepozornost branilcev Londončanov ter žogo zabil pod prečko vrat Manuela Almunie. Irski reprezentant je tako izjemno izkoristil odsotnost najboljšega strelca Fernanda Torresa. L'pool je bil v zaključku prvega dela celo blizu vodstva, a je bil po podaji Dirka Kuyta Steven Gerrard za las prekratek pred vrati španskega vratarja Arsenala. V drugem polčasu je najprej vrata gostiteljev ogrozil Lucas Leiva, ki je ustrelil z razdalje, nato pa je v ospredje stopil sodnik Howard Webb, ki je v 62. minuti neopravičeno izključil Emmanuela Adebayorja po prekršku nad Alvarom Arbeloo. Zadnja tretjina srečanja je minila brez pravih priložnosti in tako so se varovanci Arsena Wengerja in Rafaela Beniteza, ki na tekmi zaradi bolezni ni sodeloval, razšli brez zmagovalca še na tretji zaporedni medsebojni tekmi v Premiershipu.

John Terry je bil izključen na Goodison Parku. ©  Reuters

 
Na preostalih dveh nedeljskih tekmah so do zmage prišli gostitelji tik pred koncem obeh srečanj. Newcastle je z zadetkom Damiena Duffa po podaji Marka Viduke ukanil Tottenham . WBA, pri katerem je Robert Koren odigral celotno srečanje, pa je z zadetkom Romana Bednarja premagal Manchester City . Ponedeljkovo zadnje srečanje kola na Goodisonu se je začelo z enakovredno igro na obeh straneh, za največje razburjenje v prvem polčasu je poskrbel sodnik Phil Dowd , ki je po prekršku nad Leonom Osmanom v slačilnico poslal kapetana Chelsea Johna Terrya. Everton je do prve zrele priložnosti prišel v 52. minuti, ko je Marouane Fellaini z glavo streljal v vratarja Petra Cecha . Varovanci Davida Moyesa so še naprej prevladovali in bili najbližje zadetku v 84. minuti, ko je po strelu Osmana Cech žogo s težavami odbil, nato pa jo je iz njegovega objema v mrežo spravil Steven Pienaar , a je sodnik zadetek zaradi prekrška in ob enem domnevnega prepovedanega položaja razveljavil. Varovanci Luisa Scolarija so tako še na sedmi gostujoči tekmi ohranili mrežo nedotaknjeno.

West Ham je prevladoval večji del srečanja, na koncu pa ostal praznih rok. © Reuters

 
Sobotno srečanje na Upton Parku v Londonu so bolje začeli nogometaši West Hama , ki so prišli do dveh zrelih priložnosti v uvodnem delu srečanja, ko je bil zelo aktiven, a nenatančen Craig Bellamy . V nadaljevanju srečanja se je igra odvijala predvsem med obema kazenskima prostoroma, Aston Villa pa je do edine prave akcije v prvem delu prišla tik pred odmorom, ko je strel Jamesa Milnerja zaustavil vratar Robert Green , v nadaljevanju akcije pa je vratar gostiteljev zaustavil tudi prefinjen strel Garetha Barrya s strani. V drugem polčasu so Hammersi prišli do zrele priložnosti v 60. minuti, ko je po podaji Jacka Collisona na drugi vratnici z glavo zgrešil Carlton Cole . Varovanci Martina O'Neilla so bili blizu zadetka v 69. minuti, ko je prodrl Ashley Young , ki je nato s strelom z desnico meril nenatančno. Gostje iz Birminghama so nato povedli 12 minut pred koncem srečanja, ko je po hitrem protinapadu in ob pomoči branilca Lucasa Neilla , ki je spremenil smer leta žoge, zadel Milner. V končnici srečanja so bili gostitelji najbližje izenačenju ob diagonalnem strelu Caluma Davenporta , ki pa ga je vratar Brad Friedel odbil v kot. Villa je tako prišla že do desete zmage v sezoni, kar šest jih je slavila na gostovanjih. Po tekmi je strateg O'Neill dejal: "Zelo sem zadovoljen z zmago, pri zadetku smo imeli tudi nekaj sreče, saj smo ga dosegli, ko je nasprotnik igral zelo agresivno."

Benni McCarthy je dosegel dvojček na srečanju s Stoke Cityem. ©  Reuters

 
Od ostalih sobotnih tekem omenimo presenetljiv poraz Hull Citya pred domačimi gledalci proti Sunderlandu (1:4). Bolton je že v uvodnih treh minutah dvakrat zadel mrežo Portsmoutha , kar je bilo dovolj za zmago gostiteljev na Reebokovem stadionu. Ob pomembni zmagi Blackburna nad Stoke Cityem v boju za obstanek se je izkazal Benni McCarthy.  Manchester United bo zaradi obveznosti na svetovnem klubskem prvenstvu srečanje kola z Wignom odigral 14. januarja 2009. Na lestvici vodi Liverpool z 39 točkami. Sledita Chelsea (38) in Aston Villa (34).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.