Šport > Nogomet
13 ogledov

Bo Aquilani rešil sezono Redsov?

Aquilani (desno) se je po predstavitvi v dresu novega kluba posvetil okrevanju, Žurnal24 main
Pripeljali so ga kot zamenjavo za Xabija Alonsa, a Alberto Aquilani v njihovem dresu ni odigral niti minute. Nekdanji nogometaš Rome je zdaj že skorajda pripravljen, da debitira v dresu Liverpoola.

Španec Xabi Alonso je letos po dolgih mesecih špekulacij končno zapustil Liverpool. Kaj je hladnokrvni vezist pomenil za igro moštva z Merseysida, je boleče očitno postalo šele zdaj, ko ga ni. Trije porazi na prvih osmih tekmah so znova pokazali, da so rdeči še daleč od tega, da bodo kaj kmalu prekinili dolgoletno sušo ligaških trofej. Edini up je tako kot kaže ostal Italijan Alberto Aquilani, ki bo po napovedih trenerja Rafaela Beniteza kmalu prvič zaigral na Anfieldu:

 
 

Vedeli smo, da imamo problem, a vedeli smo tudi, da igralca kupujemo za pet let, ne pet tednov.

Rafael Benitez

 
"Govoril sem z zdravniki in pravijo mi, da mu gre dobro," je Benitez povedal za Liverpool Echo . "Alberto ves čas napreduje. Do njegovega povratka nas morda ločijo le še dva ali trije tedni. A moramo biti previdni. Šli bomo postopoma, zdaj je pred nami še reprezentančni premor, česar se precej veselimo. To je dobro zanj, saj bo imel več časa," je še dodal. Najbolj optimistične napovedi iz rdečega tabora pravijo, da bo Italijan debitiral 28. oktobra v pokalu Carling, ko bo Liverpool gostoval pri Arsenalu.

Bivšega vezista Rome čaka težka naloga. Na sredini igrišča bo moral znova vzpostaviti organizacijo Alonsa, ki je z (navidez) preprostimi žogami hranil Stevena Gerrarda, ta pa je zaradi tega lahko igral mnogo bolj svobodno. Lucas Leiva več kot očitno ni dovolj dober nadomestek, zato veliki kapetan rdečih vse prepogosto ostaja daleč od gola, kjer je bil v lanski sezoni tako zelo dober.

"Teče in plava," je o Aquilanijevem povratku še dejal Benitez. "Mislim, da bo imel na koncu okrevanja rekord bazena! Prav tako dela tudi v telovadnici. Edina stvar, ki je ne dela, je brcanje žoge – ne še." Benitez je ob nakupu (20 milijonov funtov) vedel, da Italijan prihaja poškodovan, a brani svojo potezo:

"Vedeli smo, da imamo problem, a vedeli smo tudi, da igralca kupujemo za pet let, ne pet tednov. Videli bomo, če se lahko izboljšamo. Jasno je, da je igralec, ki ima kakovost, in goreče ga hočemo videti na igrišču, a ga ne bomo preveč forsirali," je še pristavil 'Rafa'. Toda ali je že prepozno? Liverpool je imel na koncu lanske sezone le dva poraza, kar je eden več, kot ga imajo zdaj, za njimi pa ni niti četrtina sezone ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.