Šport > Nogomet
23 ogledov

Bo moral Blatter zapustiti svojo pisarno?

sepp blatter michel platini EPA
Fifina Komisija za etiko se je po informacijah dnevnika "Welt" odločila, da bo predsednika krovne nogometne zveze suspendirala za 90 dni.

Predsedniku krovne svetovne nogometne zveze Fifa Seppu Blatterju grozi prepoved vsega dela povezanega z nogometom za 90 dni, to poroča nemški dnevnik "Welt". Za ta korak se naj bi odločila fifina Komisija za etiko zaradi honorja, ki ga je prejel zdajšnji predsednik Uefe Michel Platini med leti 1999 do 2001 kot svetovalec Fifi.

Neznane priče naj bi namreč Komisij za etiko povedali, da je Platini, ki je vsoto v višini 1,83 milijona evra prejel leta 2011, denar prejel kot podkupnino, da leta 2011 ne bi nastopil na volitvah za predsednika Fife.

V primeru, da bi se Komisija dejansko odločila za suspenz, bi to pomenilo, da bi moral Platter zapustiti svojo pisarno v Zürichu in tudi ne bi smel več obiskovati stadionov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.