Šport > Nogomet
5 ogledov

Bo na SP pivo teklo v potokih?

zdravo živilo Shutterstock
Ljubitelji nogometa in predvsem piva slavijo pomembno zmago. Čeprav sprva ni kazalo, bodo Brazilci med svetovnim prvenstvom 2014 očitno le dovolili prodajo piva na stadionih.

Med prihodnjim svetovnim prvenstvom v nogometu leta 2014 v Braziliji bo, kot kaže, dovoljeno točenje piva na stadionih. Gostitelji mundiala so podlegli pritiskom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) in dovolili prodajo piva na stadionih.

Brazilski zakonodajalci v spodnjem domu parlamenta so sprejeli zakon, s katerim so začasno, za čas mundiala, vpeljali moratorij na prepoved prodaje piva na stadionih, ki je bila v veljavi od leta 2003. Slednje pomeni, da bodo lahko na stadionih v času svetovnega prvenstva dovolili prodajo in točenje te alkoholne pijače, in sicer le v plastičnih kozarcih, pa še to le ene blagovne znamke. Omenjeno odločitev mora pred ratifikacijo s strani predsednice Dilme Rousseff potrditi še senat. Če bo zakonska sprememba stopila v veljavo, bo veljala tudi za pokal konfederacij, ki ga bo Brazilija priredila leto pred mundialom.

Fifa poskuša izposlovati izjemo zaradi bogate sponzorske pogodbe z ameriško multinacionalko Anheuser-Busch, ki trži pivo znamke Budweiser. Po uveljavitvi zakonske izjeme bo Fifa morala začeti še pogajanja s posameznimi brazilskimi zveznimi državami, kjer bodo odigrane tekme. Kar sedem od 12 zveznih držav na stadionih namreč ne dovoljuje točenja piva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.