Šport > Nogomet
30 ogledov

Bo Real za Hazarda dal 140 milijonov?

Eden Hazard EPA
Klubi v največjih evropskih ligah že delajo načrte za prihodnjo sezono.

Uprava madridskega Reala na vsak način želi v svoje vrste zvabiti nogometaša londonskega Chelseaja Edena Hazarda in mediji na Otoku poročajo, da se obeta tudi nov rekord v zgodovini nogometnih prestopov. Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, so v Madridu za prestop 26-letnega Hazarda pripravljeni plačati 140 milijonov evrov.

Za zdaj prvo mesto med najdražjimi prestopi drži lanski odhod Paula Pogbaja iz torinskega Juventusa k Manchester Unitedu, ki je angleškega ligaša stal 110 milijonov evrov.

Čeprav je Hazard večkrat poudaril, da želi ostati na Stamford Bridgeu, so v Madridu prepričani, da si bo Belgijec do poletnega prestopnega roka premislil. Obenem ni skrivnost, da prestop podpirata tako predsednik Florentino Pérez kot trener Zinedine Zidane, v zameno za Hazarda pa naj bi v London odšel tudi napadalec Alvaro Morata, s čimer bi rekord dobil rekordno vrednost.

Griezmannu ponudili povišico

Uprava madridskega Atlética si na vsak način prizadeva, da v klubu ostane francoski napadalec Antoine Griezmann. Kot danes poročajo britanski mediji, naj bi vodstvo kluba, za katerega brani Slovenec Jan oblak, Francozu ponudilo zvišanje letne plače s sedmih na 10 milijonov evrov.

Na vsak način si Griezmanna želijo tudi pri Manchester Unitedu, kjer je Francoz prav na vrhu spiska želja trenerja Joséja Mourinha za naslednji prestopni rok. Njegov prestop je v Madridu sicer "zavarovan" s 100 milijoni evrov odškodnine, a se v Madridu zavedajo, da Manchester ta sredstva ima, zato napadalca skušajo prepričati z višjo plačo.

Britanski mediji poročajo tudi, da se je odzvala uprava Chelseaja in nogometašu ponudila povišanje plače na 17,5 milijona evrov na leto. To pomeni, da bi bili od njega v Evropi bolje plačani le še Cristiano Ronaldo, Gareth Bale in Lionel Messi.

Grosskreutz našel nov klub

Nemški nogometaš Kevin Grosskreutz, ki je z reprezentanco leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka, je v zadnjih letih precej od nekdanje slave.

Prejšnji mesec so ga zaradi udeležbe v pretepu v bordelu odpustili pri drugoligašu Stuttgartu, zdaj pa je podpisal pogodbo z zadnjeuvrščenim klubom elitne nemške lige Darmstadtom.

Z omenjenim nemškim ligašem ima sklenjeno pogodbo slovenski reprezentant Roman Bezjak, ki je trenutno na posodi v Rijeki pod taktirko Matjaža Keka.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.