Šport > Nogomet
6 ogledov

Bo Zavrl pomagal Bosancem?

Rudi Zavrl Saša Despot
Mediji iz BiH poročajo, da bi se v reševanje njihove nogometne zveze, ki se je znašla v nemilosti po izrečenemu suspenzu Fife in Uefe zaradi kršenja pravil, lahko vključil Rudi Zavrl.

V reševanje Nogometne zveze Bosne in Hercegovine, ki se je znašla v nemilosti po izrečenem suspenzu Fife in Uefe zaradi kršenja pravil, bi se lahko po poročanju tamkajšnjih medijev vključil Slovenec, nekdanji dolgoletni predsednik Nogometne zveze Slovenije, Rudi Zavrl. Zavrl informacij ni želel komentirati.

Krovni nogometni organizaciji, Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Evropska nogometna zveza (Uefa), sta prvega aprila izključili bosansko-hercegovsko nogometno zvezo zaradi neizpolnjenih zahtev po enem predsedniku. Reprezentanca te države ima namreč namesto enega predsednika tričlansko predsedstvo, Bošnjaka, Hrvata in Srba, kar je v nasprotju s pravili.

Kljub zahtevi in grožnji s strani Fife in Uefe skupščina nogometne zveze ni spremenila spornega statuta. Spremembe so na zasedanju skupščine v Sarajevu minirali člani iz vrst srbske in hrvaške skupnosti, ki so glasovali proti spremembam statuta in s tem proti odpravi trojnega predsedstva. Vendar pa so si s tem naredili medvedjo uslugo. Brezglavo nasprotovanje krovnima nogometnima organizacijama je za posledico imelo najslabši možni scenarij, in sicer prepoved vseh mednarodnih tekmovanj za nogometne klube iz te države ter njeno reprezentanco, ki je bila tako izključena iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu leta 2012.

"V zvezi s tem nisem dal soglasja, pa tudi kakšnih izjav na to temo ne morem dajati. Uefa in Fifa imata glede tega zelo stroga pravila ter se sami odločata in vse urejata prek Nogometne zveze Slovenije. Veliko zanimanje sarajevskih novinarjev je bržkone sprožila moja vloga opazovalca na skupščini, ko sem bil v vlogi poročevalca o dogajanju, sicer pa v zvezi s tem nisem imel s Fifo nobenih stikov. Res pa je, da me kličejo novinarji iz Sarajeva, in če se oglasim, že ustvarjajo nekakšne zgodbe ..." je častni predsednik Nogometne zveze Slovenije Zavrl, sicer tudi delegat Uefe in Fife, odgovoril na pisanje Dnevnega avaza o tem, da bi ga Fifa in Uefa lahko imenovali za vodjo nekakšne posebne komisije za normaliziranje razmer v tamkajšnji nogometni zvezi. O tej zadevi niso želeli dajati izjav niti na NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.