Šport > Nogomet
15 ogledov

Boateng: "Kličejo me Ghetto Kid"

Boateng EPA
Ganski reprezentant Kevin-Prince Boateng se je v dolgem pogovoru za francoski So Foot spomnil na svoje otroštvo v Berlinu, kjer je odraščal ob drogah in kriminalu. Nogometaš AC Milana, ki govori pet jezikov, je še pristavil, da se tudi v prihodnje ne namerava izogibati (pre)pogostega seksa z izbranko Melisso Satto, zaradi česar se je enkrat tudi poškodoval.

"Kličejo me Ghetto Kid, ker prihajam iz berlinske četrti, ki jo imajo Nemci za geto. Geto je morda malce pretirano, sicer pa ne vem, kako naj bi izgledal. Ni tako kot v brazilskih favelah, vendar gre vseeno za težavno četrt. Prišel sem od tam, a ga nikoli nisem zares zapustil," je Kevin-Prince Boateng razlagal v intervjuju za francoski So Foot. Za gladiatorsko podobo enega najbolj priljubljenih nogometašev AC Milana se skriva pravi intelektualec, ki je moral za uspešno nogometno kariero pretrpeti marsikaj.

"Bilo je veliko kriminala, preprodajalcev drog, pred mojimi očmi so nekoga ubili. Vseeno nisem imel nesrečnega otroštva, čeprav je bil naš hladilnik včasih prazen," se spominja Boateng. "V takšnih primerih sem šel jest k prijateljem. Veliko ljudi v času pomanjkanja postane agresivnih, saj menijo, da si ne zaslužijo realnosti, v kateri živijo. Imam veliko prijateljev, ki so končali v zaporu ali jih je kdo zabodel. Najboljši primer je moj najstarejši brat, ki bi lahko bil odličen nogometaš, a je zapravil vse. Moja sreča je bila, da sem lahko svojo jezo spremenil v nekaj koristnega, in na to sem zelo ponosen. Upam, da bom postal junak za ljudi, ki še dandanes živijo tam."

Očeta ni bilo poleg

Boateng je nekaj besed spregovoril tudi o svojem bratu, Jéromu Boatengu, ki ga z Bayernom že maja čaka veliki finale Lige prvakov. Brata Boateng sicer nista odraščala skupaj in se dolgo časa sploh nista poznala, Jérome pa se je raje kot za Gano odločil nastopati za reprezentanco Nemčije. Svojega očeta je Kevin-Prince v celotnem življenju videl zgolj okrog petnajstkrat.

"Z Jéromom govoriva vsak dan, sva dobra prijatelja, čeprav obstaja določena distanca, saj nisva odraščala skupaj in sva rasla v različnih okoljih," pravi Boateng. "Očeta ni bilo ob meni, še posebej takrat, ko sem potreboval nekoga, da mi pove, kaj smem in česa ne smem početi." Njegovo nogometno kariero je usodno zaznamoval Jürgen Klopp, ki še vedno izjemno uspešno vodi Borussio Dortmund, Boatenga pa je povsem spremenil v zgolj šestih mesecih.

"Na treningih me je ostro prijel in mi dal na voljo le deset tekem, a z njim sem se naučil pravilno usmeriti svoje strele," se spominja Boateng. "(Massimilliano) Allegri mi lahko reče, da sem kreten, če zgrešim gol, a se bova smejala, saj se razumeva." Od soigralcev najbolj spoštuje Gennara Gattusa in Zlatana Ibrahimovića, po njegovem mnenju pa se je v slačilnico Milana tako dobro vklopil zato, ker je že od začetka gojil veliko spoštovanje do zvezdnikov.

"Ibrahimović lahko pred golom pokadi cigareto"

"Na tej ravni je važno spoštovanje, ki ga pokažeš do drugih in ki ga dobiš v zameno. Že od začetka sem na treningih ostro startal tudi na superzvezdnike, vedno, ampak sem igralca spoštoval. Nihče mi ni rekel ničesar," je o dogodkih iz Milanella povedal Boateng. "Gattuso ima neverjeten način življenja. Občudujem ga, ker hoče igrati že zjutraj, ko vstane, hoče teči, pozdraviti vsakogar in sprašujem se, kje najde vso to energijo. Ibra je enak, izjemno močan, in preden zabije gol, lahko pokadi še cigareto."

Boateng v mestu mode živi sanjsko življenje, saj ga navijači preprosto obožujejo. Je pravi "showman", ki je ob proslavi lanskega scudetta v popolni opravi posnemal Michaela Jacksona in njegov sloviti ples, skupaj z Brazilci Patom, Robinom in Thiagom Silvo pa je v promocijskem spotu za televizijo Al Džazira v slogu jokajočih fantovskih skupin iz 90. let prejšnjega stoletja zapel pesem "Happy Birthday".

Seksu se ne bo odpovedal

"Ljudje me imajo radi. Ko grem po hrano v restavracijo, mi vzame eno uro, ampak nikoli ne bi poslal koga drugega. Menim, da me ljudje spoštujejo, ker sem tak, kot si želim biti, lahko pridejo v stik z menoj, se pogovarjajo. Včasih je stresno, a mi je všeč. Govorim pet jezikov, angleško, nemško, italijansko, turško, razumem pa tudi arabsko in francosko," je pristavil Boateng, ki med tekmami velikokrat ne deluje preveč umirjeno, a dodaja:

"Nisem žival. Stadion je posebno mesto, ljudje pričakujejo, da boš dal dušo za zmago. Na koncu znoriš in se počutiš kot gladiator." Njegov gladiatorski sloves pa sega tudi med rjuhe, kjer se z izbranko Melisso Satto rad predaja posteljnim užitkom, celo toliko, da se je enkrat poškodoval. Na pozive navijačev, naj se vendarle malce umiri, odgovarja: "Vsem igralcem se lahko zgodi nesreča." In res je tako.

Boatenga ima rad tudi naš prijatelj Tiziano Crudelli, ki je takole pospremil njegov hat-trick proti Lecceju, ko se je rodil tudi vzdevek Boa, Boa, Boa, Teng, Teng, Teng:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.