Šport > Nogomet
24 ogledov

Bodo Kekovi fantje leteli po zraku?

Matjaž Kek EPA
Derbi najmočnejšega hrvaškega prvenstva med Dinamom in Rijeko bo odločal o prvem mestu na ligaški lestvici.

Rijeka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, bi se z zmago na derbiju 23. kroga 1. HNL povzpela na vrh ligaške lestvice, kjer ima dve točki zaostanka za aktualnim prvakom iz Zagreba.

Kekovi varovanci v letošnji sezoni ne poznajo poraza (12 zmag, 10 remijev), nepremagani niz pa bodo poskušali nadaljevati na Maksimirju, kjer bi lahko naredili velik korak k osvojitvi prve državne zvezdice pod vodstvom slovenskega trenerja.

V zadnjih dveh sezonah so se morali zadovoljiti z drugim mestom, medtem ko je Dinamo osvojil še deveti oziroma deseti naslov državnega prvaka.

''Da smo si na jasnem, Dinamo je favorit,'' je na tiskovni konferenci dejal Kek. ''Dinamo je favorit tako v derbiju kot v prvenstvu. Mi imamo svoj cilj, želimo si odigrati dobro tekmo. Dobro se zavedam, da odkar sem v Reki, na Maksimiru nismo zabili gola, vendar mislim, da se bo to spremenilo. Upam, da bomo prekinili ta niz,'' je dodal trener.

Kek si je pred derbijem belil glavo z vprašanjem, zakaj njegove taktične zamisli delujejo proti številnim velikanom evropskega nogometa, ne pa proti Dinamu. Ekipi sta se na Maksimirju nazadnje pomerili v jesenskem delu tekmovanja, tekma se je končala z izidom 0:0.

''V prvem delu sezone smo odigrali odlično tekmo na Maksimirju, v 93. minuti smo imeli priložnost za zmago. Želim si podobne predstave. Naša igra bo temeljila na dolgih žogah, tekmo pa bi lahko odločilo tudi kaj drugega, odboj oziroma kdo bo prvi na žogi,'' je dodal Kek.

Trener zagrebške ekipe Zoran Mamić je v pogovoru z novinarji dejal, da želi na tekmi z Rijeko dokazati primat Dinama v hrvaškem prvenstvu. ''Rad bi videl, kako bodo igralci Rijeke leteli po zraku,'' je slikovito dejal trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.