Šport > Nogomet
429 ogledov

Bodo Mariborčani utišali Sliškovića?

NK Maribor slačilnica
Nogometaše Maribora danes ob 19. uri v Bosni in Hercegovini čaka prva tekma v boju za elitno evropsko tekmovanje.

Nasprotnik slovenskih državnih prvakov iz Maribora v drugem predkrogu bo Zrinjski iz Mostarja. Povratna tekma bo čez teden dni v Ljudskem vrtu, tekma se bo takrat začela ob 20.15.

Maribor bo v novo sezono krenil z nekoliko spremenjeno zasedbo, predvsem pa pomlajeno, saj se je vmes upokojil izkušeni napadalec Milivoje Novaković, ustvarjalec mariborske igre Dare Vršič pa ni podaljšal pogodbe. Odšel je tudi brazilski branilec Rodrigo Defendi, njihove zamenjave so v štajerskem klubu našli v mladih igralcih.

Blaž Slišković Tekmeci iz BiH Šport Trener Zrinjskega o "smešnem" Mariboru

"Ne morejo nam pripraviti posebnih presenečenj. Nekaj informacij smo že posredovali igralcem, preostale bomo v prihodnjih dneh v obliki videoanalize in tudi skozi treninge. Videli smo igrivo, nadarjeno ekipo, ki pa se ji moramo postaviti po robu z našimi najboljšimi značilnostmi. Moštveni duh mora biti naš zaščitni znak," je pred dnevi zatrjeval trener Maribora Darko Milanič.

Za njim je športni direktor Zlatko Zahović izrazil prepričanje, da bo Maribor boljša ekipa v obračunu in tista, ki si bo priigrala napredovanje v drugi krog. V Mostar je odpotoval tudi Luka Zahović. Napadalec naj bi bil sicer blizu odhoda iz Ljudskega vrta.
 

Optimistični domačini


Trener Zrinjskega Blaž Slišković si je ogledal zadnjo prijateljsko tekmo Maribora proti ruskemu Krasnodarju, ob porazu Štajercev z 0:2 je videl veliko podrobnosti, ki so ga opogumile do te mere, da je slovenske prvake ocenil za "smešne".

"Maribor je igral proti zelo kvalitetnemu tekmecu in zato je morda nehvaležno govoriti na takšen način, toda v določenih fazah srečanja je bil kot ekipa, ki jo čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov, videti smešno. Krasnodar je prevladoval telesno in taktično, razlika je bila ogromna."
Blaž Slišković

Maribor se bo v Mostarju prvič predstavil v novih dresih opremljevalca Adidasa, ki pa bodo še vedno opremljeni s prepoznavnimi tremi črtami.

Komentarjev 2
  • Avatar Syn
    Syn 18:04 12.julij 2017.

    Ma danes jih bodo naši scat pelali. :)

  • Avatar mike1968
    mike1968 10:28 12.julij 2017.

    Kaj pa če je vse res?