Šport > Nogomet
74 ogledov

Bodo Švicarji ostali brez trojice s Kosova?

Slovenija Švica Xhaka veselje zadetek Boštjan Tacol
Med gostovanjem švicarske reprezentance v Stožicah minuli petek smo se lahko prepričali, da ima ta mala alpska državica v svojih vrstah nogometaše iz vseh vetrov. V prihodnosti pa bi lahko ostali brez pomembne trojice nogometašev, ki izvirajo iz Kosova.

Po zmagi na prijateljskem obračunu s Hrvaško (4:2) in odličnem startu v kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Braziliji proti Sloveniji (2:0) so si nogometni strokovnjaki enotni: pred Švicarji je izjemna nogometna prihodnost. A četa slovitega Ottmarja Hitzfelda, bi lahko že v kratkem ostala brez treh pomembnih členov v verigi.

Xherdan Shaqiri (Bayern München), Granit Xhaka (Borussia Monchengladbach) in Valon Behrami (Napoli) so eni od ključnih igralcev Švice, prav vsi trije pa prihajoa iz Kosova. Mala in mlada državica iz Balkana bi lahko že kmalu dobila dovoljenje, da bi zaigrala na uradnih tekmovanjih UEFE in FIFE, omenjena trojica pa bi v tem primeru dobila priložnost, da se še enkrat odloči, za koga bi nastopali.

"Zagotovo je to vprašanje, o katerem je potrebno razmisliti. V kolikor dobimo repreznetanco, bom razmislil o situaciji," je za švicarski Blick dejal Shaqiri. "Razmislil bi o Kosovu, toda za zdaj je še prezgodaj za to razmišljanje. Kdo ve, kaj se bo še zgodilo do takrat in kje bomo mi. Morda me reprezentanca Švice takrat ne bo več potrebovala," pa je pripomnil Xhaka, ki je v Stožicah načel mrežo Jasmina Handanovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.