Šport > Nogomet
17 ogledov

Bogatinov na željo kluba ostaja pri Muri

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Saša Despot
Oliver Bogatinov je po zadnjem prvenstvenem porazu Mure 05 proti Domžalam ponudil odstop s položaja prvega trenerja članske ekipe. Za tak korak se je, kot pravi, odločil tudi zaradi nezadovoljstva navijačev po seriji slabih rezultatov, saj je klub v 17 prvenstvenih nastopil letos vknjižil le tri zmage in dva remija.

Po razgovorih z vodstvom kluba je prišlo do preobrata in mladi trener prvoligaša iz Fazanerije Oliver Bogatinov bo na željo vodstva kluba tudi nadalje vodil Muro 05, ki jo čaka hud boj za obstanek v družbi slovenskih prvoligašev.

Upravni odbor kluba, kjer imajo glavno besedo nizozemski investitorji, ni sprejel odstopa trenerja in Bogatinov je že v sredo vodil trening Mure, ki se pripravlja za sila pomembno nedeljsko prvenstveno srečanje, v katerem črno-bele čaka obračun z vedno neugodnim velenjskim Rudarjem.

Na tekmi proti Rudarju Sobočani ne bodo mogli računati na kaznovanega Denisa Kramarja, najverjetneje pa med kandidati ne bo niti hrvaškega napadalca Maria Sačerja, ki po poškodbi še ne vadi z maksimalno obremenitvijo.

Balkovec do leta 2017 v Domžalah

Nogometni klub Domžale in Jure Balkovec sta medtem sklenila novo pogodbo in sodelovanje podaljšala za dodatna tri leta, do konca sezone 2016/17. Osemnajstletni Belokranjec je v Kamniško Bistrico prišel na začetku lanske sezone in se hitro prebil v člansko moštvo. Za zdaj je v državnem prvenstvu zbral 22 nastopov in dosegel tri gole.

Po Nejcu Skubicu, Žigi Kousu in Rudiju Požegu Vancašu je Balkovec četrti domžalski nogometaš, ki je v zadnjem obdobju podaljšal sodelovanje z dvakratnimi državnimi prvaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.