Šport > Nogomet
12 ogledov

Bolni Messi, dobri Messi: dva gola v pol ure!

Kaka Sergio Sanchez Real Madrid Malaga španski pokal Copa del Rey Španija
1/9
EPA
Lionel Messi je vstopil s klopi in zabil dva gola za Barcelono v pol ure igre, Katalonci pa so na prvi tekmi osmine finala španskega pokala doma gladko ugnali Osasuno (4:0). Real Madrid se je v torek vrnil po zaostanku z 0:2 in doma premagal Malago (3:2).

Barcelona naj bi tekmo proti Osasuni začela brez obolelega vratarja Víctorja Valdésa in prvega zvezdnika Lionela Messija, kar se je tudi zares zgodilo, a je bil Messi vseeno na klopi in na zelenico stopil 30 minut pred koncem tekme, ko so Katalonci že vodili z dvema goloma Cesca Fabregasa. Že po dobrih desetih minutah igre je Messi, ki naj bi pred tekmo dobil vročino, izkoristil podajo s strani in zabil z glavo, svoj zvezdniški prihod pa končal v sodnikovem podaljšku, ko je neubranljivo zadel z roba kazenskega prostora.

Tudi Messi pa po mnenju španskih medijev ni zasenčil Fabregasa, ki je odigral novo veliko partijo. Nekdanji nogometaš Arsenala je v prvem polčasu izkoristil dve briljantni podaji Xavija Hernándeza (podal je tudi za zadnji gol Messija), predvsem njegov drugi zadetek pa je bil prava mala mojstrovina, ko je z lobom tik ob stiku vratnice s prečko zabil enega izmed golov sezone. Po torkovi zmagi Reala Madrida proti Malagi je vse pripravljeno, da se oba večna rivala srečata v četrtfinalu, vseeno pa bo potrebno počakati še na obe povratni tekmi.

Malaga prebudila leva v Realu: od 0:2 do 3:2!

Športni direktor Fernando Hierro, trener Manuel Pellegrini, napadalec Ruud van Nistelrooy ... Za trenutek bi lahko pomislili, da sta na Santiagu Bernabéuu igrala dva Reala Madrida, a temu ni bilo tako, le Malaga je na tekmo španskega pokala pripeljala celo plejado bivših belih baletnikov in dolgo časa grozila celo s šokantno zmago, ki bi ji pred povratno tekmo v Andaluziji proti branilcem naslova prinesla veliko prednost.

Real je imel v prvem polčasu veliko premoč, ki pa je ni znal spremeniti v zadetke. Na drugi strani Malaga praktično ni pretila, a zabila po dveh podajah iz kota. Najprej je najvišje skakal Sergio Sanchez, na katerega je pozabil Realov rezervni branilec Raul Albiol, pri drugem zadetku Martina Demichelisa pa se ni izkazal niti kapetan Iker Casillas, saj je prvi vratar Španije zaplaval v prazno. Iz obeh kotov je podal reprezentant Santi Cazorla.

Cristiano Ronaldo je večino tekme raje kot okvir gola zadeval tribuno Ž, tako da je moral belemu baletu na pomoč priskočiti kar Sami Khedira. Eden izmed treh igralcev, ki jih je ob polčasu na igrišče poslal trener José Mourinho, je z močnim strelom v 69. minuti zabil šele svoj drugi gol za klub in prvega v španskih tekmovanjih, že v naslednjem napadu pa je napako strelca Sancheza izkoristil Gonzalo Higuain, ki je prestregel njegovo podajo vratarju in zabil za 2:2. Popolni preobrat v manj kot desetih minutah je zaključil Karim Benzema, Ronaldove "škarjice" v sodnikovem podaljšku pa so bile upravičeno razveljavljene zaradi prepovedanega položaja. Branilec Pepe je po zadnjem sodnikovem žvižgu obležal na igrišču, s katerega mu je pomagala zdravniška ekipa, razlog pa je zaenkrat še neznan.

Španski pokal (Copa del Rey), osmina finala, prve tekme:

Albacete : Athletic Bilbao 0:0

Alcorcon : Levante 2:1 (1:1)
Borja (13), Nagore (53); Pallardo (23)

Mirandes : Racing Santander 2:0 (1:0)
Infante (34), Martins (45)

Real Madrid : Malaga 3:2 (0:2)
Khedira (69), Higuain (70), Benzema (78); Sanchez (10), Demichelis (29)

Real Sociedad : Mallorca 2:0 (1:0)
Aranburu (17), Agirretxe (55)

Barcelona : Osasuna 4:0 (2:0)
Fabregas (14, 19), Messi (73, 90)

Četrtek ob 20. 00:
Cordoba – Espanyol

Ob 22:00:
Valencia – Sevilla

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.