Šport > Nogomet
382 ogledov

Bolt prvič igral na pravi nogometni tekmi

Usain Bolt igra nogomet Strømsgodset Fotball
Po treningu z Manchester Unitedom in Borussio Dortmund je nekdanji šprinterski zvezdnik Usain Bolt ta teden treniral z norveško nogometno ekipo Stromsgodset.

Zanjo je Jamajčan Usain Bolt odigral tudi svojo prvo tekmo. S številko 9.58 (čas njegovega svetovnega rekorda na 100 metrov) je igral zadnjih 20 minut na prijateljski tekmi norveškega provligaša z norveško reprezentanco do 19 let. V igro je vstopil ob glasnem aplavzu navijačev. 

Na zelenici sicer ni navdušil. S svojim udejstvovanjem v nogometu želi le mladim z vsega sveta pokazati, da je v življenju vse mogoče, če si le vztrajen. "Res sem užival. Počutil sem se lepo sprejetega. Hvala za vso energijo. Vem, da nisem nogometaš. A danes so vsi mladi otroci videli, da nimajo česa izgubiti. Morajo le pridno igrati in se truditi," je po tekmi razlagal v slačilnici.

Ta konec tedna bo Bolt znova igral nogomet in sicer na dobrodelni tekmi Soccer Aid v Manchestru. Na Old Traffordu bomo med drugimi igrali tudi Robert Pires, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert, Clarence Seeforf in Yaya Toure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.