Šport > Nogomet
11 ogledov

Bolton presenetil v Münchnu

Premagani Oliver Kahn Žurnal24 main
Kolo brez večjih derbijev je prineslo nekaj presenečenj, med njimi tudi spodrsljaja nemških predstavnikov Bayerna in Bayerja. Od Slovencev je v 2. kolu pokala UEFA igral le Mile Ačimović.

Letos še neporaženi Bayern je gostil angleškega prvoligaša Bolton Wanderers. Njihov novi trener Gary Megson je na Bavarsko dopotoval močno oslabljen, brez najnevarnejših igralcev Nicolasa Anelke in El-Hadjija Dioufa. V 8. minuti je prišel prvi šok na Alianz Areni. Boltonov Jamajčan Ricardo Gardner je po zmedi v kazenskem prostoru Bavarcev matiral Oliverja Kahna. Po uvodnem šoku se je Bayern hitro pobral, a Bolton je imel spet lepo priložnost: strel Kevina Daviesa je za las zgrešil cilj. Kazen za zapravljeno priložnost je prišla hitro, v 30. minuti je po lepi akciji z natančnim strelom ob vratnici zadel Podolski. Bayern je drugi polčas začel silovito – že v 49. minuti je še drugič zadel Podolski. Po še nekaj priložnostih so se Bavarci zadovoljili z vodstvom in mirno nadzorovali srečanje, v 82. minuti pa je sledil nov šok – Davies je postavil končnih 2:2.

Pametna izbira Ramosa
Španski strokovnjak Juande Ramos je na svoji tretji tekmi na klopi Spursov gostoval v Tel-Avivu, tekmo pa začel z drugim napadalnim dvojcem kot pred dnevi na gostovanju v Middlesbroughu. V Izraelu sta od prve minute v napadu igrala Dimitar Berbatov in Robbie Keane. Poteza se mu je obrestovala, saj je zadela prav omenjena dvojica. Tottenham sicer ni najbolj navduševal, kljub temu da je igral proti mnogo slabšemu nasprotniku. Delo jim je olajšala tudi izključitev branilca Hapoela v 50. minuti, tekma pa se je končala z zmago Angležev z 2:0.


Dinamo se je vrnil. © Reuters

 

Vrnitev Dinama
Hrvaški Dinamo se je po dolgoletni odsotnosti z evropskih nogometnih zelenic vrnil doma proti Baslu . Na prepolnem Maksimirju so se Švicarjem po robu postavili brez poškodovanega napadalca Boška Balabana . Modri so prevladovali in si pripravili celo serijo lepih priložnosti, a so poizkusi Šokote , Ettoja in Mandžukića zgrešili cilj. Tudi v drugem polčasu je domača ekipa gospodarila na igrišču, priložnosti je soigralcem pripravljal predvsem čudežni deček Dinama Luka Modrić , kar pa vseeno ni bilo dovolj za zadetek. V izdihljajih tekme je imel najlepšo priložnost za zadetek neutrudni vezist Ognjen Vukojević , ki je podajo s stani z nogo preusmetil le v vratnico. Tako se je Dinamo v evropska tekmovanja vrnil z remijem brez golov (0:0).

Edini predstavnik Slovenije v 2. kolu pokala UEFA, Mile Ačimović je z dunajsko Austrio doma gostil Bordeaux . V tesnem porazu z 1:2 je sodeloval vse do 83. minute. Podobno neugodno se je končala tekma tudi za Bayer iz Leverkusna. Ta se je podal na vedno neugodno gostovanje v mrzlo Rusijo k Spartaku . Slednji so izkoristili obe ponujeni enajstmetrovki, Freier pa je v 91. minuti lahko le ublažil poraz lekarnarjev (1:2).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.