Šport > Nogomet
20 ogledov

Bomba: Torres v Barço za tri mladce?

Meireles Torres Cole Chelsea EPA
V slogu največjih menjav lige NBA se tudi v nogometnem januarskem prestopnem roku kot kaže obeta menjava stoletja. Če gre verjetni barcelonskemu športnemu dnevniku El Mundu Deportivu, bo Chelsea napadalca Fernanda Torresa zamenjal za tri mlade talente Barcelone: Sergija Roberta, Isaaca Cuenco in Martína Montoyo!

"Barça in Chelsea sta zaključila operacijo, ki bo brez dvoma največja v januarskem prestopnem roku. Fernando Torres, ki na Stamford Bridgeu še naprej ne dosega svojega najvišjega nivoja, bo v naslednjih urah prispel na Camp Nou, medtem ko bodo trije produkti mladinske šole Blaugrane, Martín Montoya, Sergi Roberto in Isaac Cuenca, sledili koraku Oriola Romeua in odšli v London naslednjo soboto, 31. decembra," so v sredo na španski dan šaljivcev zapisali pri El Mundu Deportivu.

Barcelonski časnik nadaljuje s šokantno zgodbo, češ da je ideja zrasla na zelniku Chelseajevega trenerja Andréja Villasa-Boasa takoj po zlomu noge Davida Ville, na katerega Barcelona ne bo mogla računati še najmanj štiri mesece. Portugalski trener je sprva za Fernanda Torresa želel desnega bočnega branilca Martína Montoyo, vezista Sergija Roberta in napadalca Pedra Rodrígueza, a bo namesto Pedra v menjavo kot kaže vključen Isaac Cuenca. Športni direktor modrih Michael Emenalo se je v Brescii na skrivnem sestanku bojda že pogovarjal z Barçinim trenerjem Josepom Guardiolo, ki je že vrsto let oboževalec "El Niña".

Torres je vse od rekordnega 60-milijonskega prihoda v Chelsea le senca samega sebe, v modrem dresu pa je zabil vsega pet zadetkov. V prvenstvu je v zadnjem letu dni zabil celo več golov v dresu Liverpoola (4) kot Chelseaja (3). V zadnjih dneh se je govorilo tudi o njegovem morebitnem povratku k matičnemu klubu Atlético Madridu, a bo do junija 2012 kot kaže oblekel dres Blaugrane. Po navedbah časopisa je bilo veliko težje prepričati tri Barcelonine mladce, ki jih je po telefonu pregovarjal tudi njihov nekdanji soigralec Oriol Romeu, ki se je tako dobro uveljavil na Stamford Bridgeu. Omenjena trojica naj bi bila prisotna že na Chelseajevi domači tekmi proti Astonu Villi, ki bo na sporedu 31. decembra.

Odločila dekleta! Kdo drug ...

Dekle Cuence, ki obiskuje program politologije, naj bi bila ena izmed ključnih pri omogočanju prestopa svojega izbranca. Londonski klub ji je namreč ponudil možnost študiranja na znani London School of Economics and Political Science (LSE), Chelsea pa je posebne ugodnosti ponudil tudi dekletu Montoye, ki bo lahko opravila izpit za stevardeso. Sergi Roberto je zaenkrat še samski, v angleško metropolo pa ga bo pospremila sestra Anna.

Komentarjev 2
  • KOJAK 16:40 28.december 2011.

    In Spain, December 28th is a day of practical jokes, similar to what we in the USA celebrate on April Fool’s Day. Dia de los Santos Inocentes

  • atacar 16:10 28.december 2011.

    joj Žurnal ga serjete v Španiji je danes dan nedolžnih otrok to je tko kokr je pr nas 1. april in je to izmišljeno da folk nasede tko kokr ste VI