Šport > Nogomet
1 ogledov

Borussia po krvavem finišu v četrtfinale

tomaš hubočan zenit liga prvakov kri udarec poškodba
1/8
Reuters
Borussia Dortmund se je kljub porazu na povratni tekmi proti Zenitu (1:2) uvrstila v četrtfinale Lige prvakov, kjer pa na prvi tekmi ne bo mogla računati na Roberta Lewandowskega.

Napadalec Borussie Robert Lewandowski je v 18. minuti povratne tekme proti Zenitu prejel rumeni karton, zato ne bo mogel zaigrati na prvem četrtfinalnem obračunu. Za nameček je bil v zaključku srečanja z vpleten v incident, v katerem se je poškodoval branilec Zenita Tomáš Hubočan.

Lewandowski je s kolenom trčil v slovaškega nogometaša, ki je zaradi brutalnega udarca začel krvaveti, na pomoč pa mu je priskočila zdravniška služba. ''Lew'' za očitno nenamerno dejanje ni dobil kazni, Hubočan pa je tekmo lahko odigral do konca.

Borussia si je napredovanje zagotovila na prvi tekmi, ki jo je dobila s 4:2, kar je kljub porazu zadostovalo za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja.

"Včasih se uspeh skriva v porazu z 1:2. Borussia Dortmund se mora to naučiti. Ponovno smo v četrtfinalu. Pri vrhu s creme de la creme. To je odlično,'' je po tekmi zadovoljno pripovedal Jürgen Klopp, a priznal: ''Morda to ni bil naš najboljši obračun, vendar smo se uvrstili v četrtfinale in stadion zapuščamo s širokim nasmeškom. V letošnji sezoni smo imeli veliko težav s poškodbami. Nismo se pritoževali, čeprav nas je stalo ogromno energije. Kljub temu si zaslužimo mesto med osmimi najboljšimi ekipami v Evropi.''

Trčenje Lewandovskega in Hubočana:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.